9 March 2008

Staffan Westerberg har ingen chans mot Scottish Falsetto Sock Puppet Theatre

Lillstrumpa och Syster Yster i all ära, men The Scottish Falsetto Sock Puppet Theatre tar pratande strumpor till en helt ny nivå och bjuder på garanterad skrattfest - för vuxna!

Eller åtminstone för den generation som kan hantera en dator, är hemmastadda i YouTube's värld och har levt så länge att de förstår de ständiga referenserna. De som följt min blogg har kunnat se olika klipp i översta högra hörnet under de senaste månaderna och bildat sin egen uppfattning (dubbelklicka på den lilla rutan så spelas filmen upp i större format).

Deras sånger, sketcher, förkortade Shakespearepjäser, travestier och resedagböcker har roat mig i snart ett halvår. Och de är otroligt roliga! Så roliga att jag, när jag har laddat ner deras små YouTube-filmer på ipoden och kollat på dem på bussen, har behövt bita mig i pekfingret för att inte skratta (för) högt. Deras Romeo & Juliet, 12 days of Xmas och Christmas Carol är suveräna! Jag kan även rekommendera Postkoderna, Burn's night, Vad Skottland har gjort för världen och... tja, det mesta egentligen.

De uppträdde på The Fringe i Edinburgh i somras och har synts både i pubar och på BBC. Igår uppträdde de i Glasgow under den årliga Komedifestivalen. Biljetterna kostade gratis så M och jag gick förväntansfulla dit. Vi skrattade högt flera gånger, så där hjärtligt och ohjälpligt som man gör när något är genuint kul.

Det mesta i showen var gamla godingar, och kanske kunde man önska lite mer nytt material, men killen (bakom de två strumporna...) är ju ändå en relativt ny glad amatör så... det är bäst att fortsätta hålla koll på YouTube.

Smakprov: 3min från BBC Comedy Shuffle

1 comment:

Nobody said...

Tror jag har nagon inre mur som far mig att stelna till bara jag tanker pa Staffan Westerberg, hans dockor och strumpdockor...

Forlat att jag skrattade dig i orat men de ar sa himla roliga!!!

Mxx