16 December 2009

Boktipset rekommenderar inte...

... den där boken med Erotiska Noveller som min novell är publicerad i - men som ingen vet att jag skrivit eftersom jag heter "Eva Dahlberg"...

Dyr som fan var den. 175kr inkl frakt för pocket. Över 300 för en inbunden. Jag fick boken idag med posten. Hm...

Visst, det är en bok. Men för mig ser det mer ut som en upptryckning av egna texter. T ex så hade inte texterna redigerats utan alla var i sitt originalformat. D.v.s. vissa skrev stycken i bokform, andra skrev i "dataform". Alltså, istället för indrag så hoppade man över en rad, så som jag skriver i detta inlägg t ex!

Resultatet blev amatörmässigt. Och ärligt talat undrar jag om boken säljs i någon butik alls, förutom kanske i nån "sponsrad". Tänker t ex på den där butiken i PUB, men dit har jag inte gått tillbaka så det vet jag inte. I annat fall får man beställa från förlaget.

Dessutom tror jag nu ännu mindre på Amelias arroganta svar på min begäran att de ändrar mitt namn i boken så att det står med. De menade att det inte finns någon möjlighet alls att gå in och ändra nu. Men med tanke på att boken inte ens är redigerad utan bara består av text på text på text så slår jag vad om att det ligger en word-fil på en hårddisk som man hur enkelt som helst kan ändra i. I värsta fall är det väl en PDF-fil och då kan det vara knepigare, men jag visar gärna hur man gör!

Äh, eller så släpper vi det. Boken är ingen jag rekommenderar i vilket fall. Gå till pocketshop istället och köp en bok som ser ut som en bok - d.v.s enhetligt redigerad.

2 comments:

Jenny said...

Redigeringen i all ära eller vanära, men hur var novellerna?

Carina D said...

Har inte kommit så långt än. Blev så "put off" av taffligheten och ännu mer sur på Amelia. Kollar väl sen nångång, känns inte så angeläget faktiskt...

Det lilla jag bläddrade så tilltalades jag inte alls av hur saker och ting beskrevs. Lite för... tja, 'snuskigt' för min smak. När jag tagit på mig solglasögonen och är inställd på "kukar i fittor" och annat oromantiskt så kanske jag läser en novell... ;-)