6 June 2010

Vad sägs om en grillfest vid Mälaren?

Den här sommaren håller redan på att få mig att spricka av välmående och glädje. Livet är underbart! Jag syftar inte bara på torsdagens personalfest med picknick på Djurgården före boule och grillbuffé vid Rosendal och en promenad hemåt under en helt fantastisk kvällshimmel. Inte heller på fredagens spontana parkteaterbesök i Vitabergsparken där musikalrevyn "Stjärnsmäll" bjöd på riktigt goda skratt innan jag åkte hem under ännu en fantastisk kvällshimmel och precis hann upp på takterrassen för att se den sagolika solnedgången.

Jag syftar på just det faktum att sommaren än så länge bjudit på sånt härligt väder, sköna kvällar, underbara solnedgångar, intensivt gröna träd, picknickluncher och så mycket att njuta av. Allt från aktiviteter till att bara ligga på en filt och betrakta små fluffiga moln på himlen. Just nu går inte en dag utan något att glädjas åt. Och skulle dagen varit oansenlig så kommer jag hem till en urmysig balkong där plantorna slåss om att gro och spira mest. Ja, livet är verkligen underbart. Och sommaren har börjat storstilat.

I ljuset av detta fick jag en känsla av att vara med i en idylisk sommarnovell när en kompis sent på fredagen undrade om jag hade lust att joina henne och två besökande vänninor på grillfest kvällen efter. Jag frågade inte om vi skulle ta cyklarna till stranden och om hon tog med en gitarr, men det låg på tungan, för sån var sommarstämningen.

Vi spenderade kvällen på en landtunga, inte mycket bredare än en grusväg, någonstans vid Mälaren. Mat, dryck, småprat, struntprat, skratt, sång, , smygande heliga andar, såpbubblor, båtspaning och (naturligtvis, vid det här laget) en fantastisk solnedgång. Bilderna talar för sig själva. Den här sommaren får svårt att toppa sig själv!

5 comments:

tant kinna said...

Underbara bilder - speciellt på Helige Anden och zinkhinken.

Så kul att du kunde komma och träffa mina tanter.

Carina D said...

Det var kul att träffa tanterna! :D

Solnedgången mitt emot heliga anden har jag som skrivbordsbakgrund. Ljuuuvligt...

Lotta said...

Fantastiska bilder!!!! Vad har du för kamera om man får lov att vara nyfiken??

Lotta said...

Förresten så är det härligt och liite avundsjukt att höra att du tycker att sommaren har bjudit på underbara stunder redan...Här i söder så blir vi fortfarande tokglada om solen tittar fram och det är över 13 grader varmt!!!
Men vi får väl ha tålamod helt enkelt...

Carina D said...

Jäsiken, ja då måste det nästan sticka i ögonen! Och då ska jag sluta gny om att vi senaste dagarna "bara" haft 15-20 grader... Ska se att det blir ombytta roller snart, då kommer vi gnissla tänder när solen parkerat hos er, ha, ha.

Kamera? Eh, en grå sak... den var liten när jag köpte den men räknas väl som tjock-kamera nu. "Kodak EasyShare C360" står det på den. Minns att den var i mellanklassen av de där lättanvända vardagskamerorna och både jag, syrran och min kompis tyckte den var toppen så vi köpte varsin! Då. Nu skulle jag vilja ha mer zoom (har 3x optisk), fler megapixlar (har 5) och plattare format. Fast den är tålig som attan!

Tack för berömmet, får jag väl säga. Har försökt härma/sno tips dels från en f.d kollega som var fotograf och dels från en kompis som tar grymt snygga kort! Kika gärna här: http://blogg.passagen.se/cosmoscat/