9 January 2008

Håll i hatten - i sovrummet

Förstå när man ligger i sängen i sitt rum högst upp i ett fyravåningshus byggt av sten, och känner sängen gunga för att väggar och golv vibrerar av blåsten utanför - då är det storm. Och storm var just vad vi hade i Glasgow under natten. Lokalradion rapporterade vindstyrkor upp till 90mph (145km/h) och imorse var trafikinformationen så lång att producenten till slut fick skynda på genom att spela introt på sången efter. Programledaren skrattade och sa att han aldrig under sina 11 år på stationen varit med om att trafikrapporten dragit över tiden, men trafikkaoset var totalt med nedfallna träd, omkullfallna lastbilar, kollapsade hustak, avstängda stadsdelar, försenade tåg, avstängda broar osv osv.

Själv skänkte jag chefen en tacksam tanke eftersom hon gett mig kompledigt idag, så jag kunde ligga kvar under täckena och gosa. Tills det var dags att ta hand om vattenpölen på fönsterkarm och golv, för blåsten hade tvingat in regn genom det stängda fönstret!

Jag hade nog förväntat mig större åverkan ute på gatan, för under natten (ni trodde väl inte att jag sov!) hörde jag bråte blåsa mot butikernas plåtjalusiner och jag väntade bara på att höra krossat glas, eller se en plankbit komma infarandes genom fönstret. Men förutom att sopor hade bytt plats och en träpanel låg utspridd över hela gatan så var vårt område förskonat. Jag hörde dock att gatan spärrats av en bra bit bort p.g.a. nedfallet taktegel.

Nu är det dock sol och vindstilla. Blåsmolnet tröttade väl ut sig själv till slut.

Mer om detta.

2 comments:

Nobody said...

Yupp, blev omdirigerad av polis under min promenad till jobbet i morse :)

Kunde knappt andas for den kraftiga vinden - men tokfia fortsatte ga istallet for att ta bussen till jobbet

Anonymous said...

He he he, mysigt att ligga kvar under täcket. Kunde nästan inte vara bättre. Jag har utnyttjat det till fullo här i dagarna. Vi har inte haft storm men det har varit supergrått, regnigt, kallt men inte minus och såååååååååååå deprimerande så jag har inte velat gå ut och den lille klagar inte för då får han leka mer. Men vi har ju inte haft sådana där stormar då man egentligen ska vara under täcket med en läslampa och en kopp te och läsa läsa läsa