3 February 2011

Det är inte min födelsedag idag

Igår kväll fick jag ju feber. Hela dagen idag har jag pendlat mellan 37.5 och 39 grader. Till slut behövde jag i princip inte ens ta tempen för varje temperatur hade sina kännetecken.
39 = fryser som en gris och är groggy.
37.5 = svettas som en ko och är klar i knoppen.

Fast är det normalt att ha feber efter ett ingrepp? Någon sa i och för sig att man kunde få viss feber efter en skrapning, men jag minns inte om det var en läkare eller kompis. Och är det en kompis betyder det ju inte att det är normalt... kan jag ha fått en infektion? Enligt Google (nåja, någon sjukvårdssida) kan infektion ge feber, smärta och/eller illaluktande flytningar. Jag har bara feber. När bör man ringa?

Jag beslöt att vänta till imorgon bitti. En dag feber kan jag tillåta, men därefter kan det inte vara normalt.

Är det normalt att ha feber på ens födelsedag då? Man orkar ju knappt svara på gratulationerna! Än mindre skrapa alla trisslotter (vann 50 kr på morföräldrarnas - tackar). Det enda man orkar är att sova. När jag hade 37.5 orkade jag även slökolla på något program som inte kräver koncentration. Typ, "hem till gården"... Under en 37.5-runda nu på kvällen kände jag till och med att jag ville äta något (till skillnad mot att bara orka dricka tidigare under dagen) så jag smulade en muffins, skivade några överblivna jordgubbar och toppade med sista gräddskrapet. Voila, födelsedagsbakelse med C-vitamin!

Nä, jag håller med kompisen som ansåg att jag har rätt att välja en ny födelsedag när det blir så här. Så jag har bestämt att torsdag nästa vecka är min födelsedag i år. DÅ ska jag fira!

Nu ska jag återvända till sängen. Jag fryser.

No comments: