14 October 2005

Fredagsfyran om godhet

Vad hinner jag blogga om pa 5 minuter? En fredagsfyra!

Tema: Fredshjältar

1. Vilken historisk person har gjort mest gott för världen?

Hm... Det var ju faktiskt inte han sjalv som skapade organisationen/organisationerna som promotar honom och hans uttalanden/garningar - men som gick vilse nagonstans vid ordet 'kollekt' och dessutom drog hans namn i smutsen genom att tvinga folk att signa for klubben.

Som jag uppfattat det sa ingjot han hopp hos ett fortryckt folk och gav fattiga ett manniskovarde och han har fortsatt att inspirera folk och ingjutit mod, stod och hopp hos manga manniskor - aven 2000 ar efter sin dod. Sa, trots att jag personligen tycker att karln led av storhetsvansinne sa sager jag nog Jesus.

Och da borde jag i samma andetag saga Mohammed, Abraham, Buddha (levde han forresten?) och... ja, ja, ni forstar vad jag menar, hoppas jag.
2. Skänker du pengar till välgörenhet/hjälporganisationer?
Ja. Lite har, lite dar och sa stodjer jag pa andra satt nar tillfalle dyker upp.
3. Är du aktiv i någon hjälporganisation?
Jag ar aktiv i Amnestys "Urgent Action". 1-3 ganger i manaden skickar jag ett kort eller skriver ett brev (oftast efter mall) till nagot pucko som behandlar folk som skit. Jag har sjalv traffat manniskor som blivit frislappta/fatt rattegang pa det sattet sa det maste ju funka. Funkar det bara ibland sa ar jag nojd.
4. Vilket är det mest “onda” i världen (det sämsta för alla levande varelser och naturen)?
Oforstaelse.

No comments: