10 October 2010

Jag fick en date med Blue Man Group till sist!


Ända sedan i våras har jag suktat efter att se Blue Man Group. De kör på Göta Lejon fram till 24 oktober, men jag har tyckt att biljettpriserna varit i saftigaste laget. 500-600 spänn för 1,5 timmes underhållning.

I torsdags såg jag i DN att priset nu sänkts de tre sista veckorna. Nu kostar platserna 430 kronor inklusive serviceavgift. Ok, det är väl fortfarande en hundring mer än vad jag ville ge, men nu är det bara en hundring i skillnad. Så jag slog till direkt. Samma kväll.

Och jisses vilka väl använda pengar! HUR KUL SOM HELST!
Jag + blå man = sant

Hela publiken skrattade - innan föreställningen ens börjat. Med hjälp av ljustavlor spreds budskap och uppmaningar som både höll oss på tårna och fick oss att gapskratta. När showen sedan började, ja, då var det inte en lugn stund.

Musikerna såg ut som lysande skelett på scenen
Med musik, teknik, akrobatiska skickligheter, tänkvärda budskap och en stor portion humor bjöds vi på en helt suverän show! Hela publiken engagerades - vissa mer än andra... Och det visade sig att min parkettplats vid gången var en kanonplats. Showen utspelar sig nämligen inte bara på scenen utan i hela salongen.

Jag hade höga förväntningar när jag gick dit - och de inte bara infriades utan överträffades! Det säger inte lite. Mina två favoritnummer var dessutom med, plus att jag fick en ny favorit. Den handlade om animationer.

"Det står en konstig man bredvid mig"
Och visst var det en bonus att både musiker och blå gubbar innan man ens hunnit hämta ut jackan kom ut i foajén och sa hej. Eller, det sa de ju inte, för de är stumma. Men de poserade snällt så att alla fick ta kort, och barnen skämtade de med och satte blå tumavtryck i pannan på. En blå gubbe gick t o m ut på gatan och rev ner några skratt. Det kallar jag publikfrieri!

Nästa gång jag får möjlighet kommer jag definitivt se dem igen. Även om det kostar 500 kronor. För det är det värt, jag lovar!

Kolla gärna in dem på youtube.

No comments: