25 October 2010

Tre skäl att köpa en pumpa till Halloween

1) Gröp ur köttet och gör en pumpapaj. Jag utgick ifrån Martha Stewarts recept (ja hon, på riktigt!), skarvade måtten med ett från Tasteline och modifierade genom att byta ut socker mot honung enligt något annat recept jag hittade på nätet. Den ser fin ut och luktar lite pepparkaka. Hur den smakar får vi se på fredag. Den vilar i frysen tills dess. Vill påpeka att Martha (såklart) har rätt i att man bör vispa ihop fyllningen för hand för att undvika sprickor i pajen. Jag fick bara en liten början på en spricka och det var ju mitt första försök!

2) Spara kärnorna och rosta dem. Med hjälp av den här och den här sidan har jag nu ett fat läskigt goda salta pumpakärnor som svalnar i köket.

3) Karva en Jack-o-lantern. Förvisso kollade jag in lite läckra exemplar på nätet, men i slutändan fick det bli ett klassiskt (läs: enkelt att göra) mönster. Jag skissade upp ansiktet och ritade av det på smörgås/bakplåtspapper med blyerts. Sedan vände jag pappret och lade mot pumpan innan jag gnuggade blyertsen längs linjerna. Då kopierades ju liksom mönstret mot pumpan och så var det bara att karva efter strecken. Smart, va!

Nu ska det blir spännande och se ifall pumpan och pumpakärnorna verkligen klarar sig tills på söndag...

Moahahahahahahaha!!!

No comments: