24 October 2010

När du får oväntat besök

Det finns två saker som mänskligheten inte rår över. De kommer när de vill och hur de vill - och gärna när du inte har tid med dem. Det ena är sjukdomar. Det andra är mens.

Allt var så finfint planerat. Jag vet det, för det var jag som planerade. Ok, det var inte jag som bestämde att enheten skulle åka på planeringsmöte i två dagar 26-27 oktober. Men det var jag som tog fram förslag på konferensanläggningar. Jag vurmade lite extra för Yasuragi på Hasseludden, ett japanskt spaställe. Jag lockades  av det utlovade lugnet, den japanska miljön och det japanska badet. Det passade även perfekt i tid, för min mens var planerad till veckan före. (Jag kan inte använda tamponger, vilket gör detta viktigt.)

Ja, alltså, enligt mina planer och beräkningar så skulle den komma då. Jag trodde också att den gjorde det, på något patetiskt fjuttigt sätt. Det var till och med så att jag undrade om det börjat sina! Härom dagen slutade det smådroppa. Precis som planerat.

Något japanskt att glädja sig åt kanske...
Idag gick jag till gymmet i vanlig ordning. Iklädd grön tröja och beiga shorts körde jag fullt program. Det vill säga, även sit ups, armhävningar, benpress och andra övningar i mer eller mindre exponerad position. Efter någon timme kände jag mig färdig och gick tillbaka in i omklädningsrummet. För att uttrycka mig milt; Röda havet hade svämmat över.

Hade jag varit fjorton så hade jag säkert rodnat hysteriskt och velat dö. Som trettiofemåring lämnade jag stället snabbt och hoppas nu att A) ingen såg, eller B) att den där tjejen som gav mig en lång blick aldrig kommer träna på samma tid som jag igen.

Fast allt detta var naturligtvis inte det värsta. Det värsta är att jag nu inte kommer få testa det japanska badet. Istället kommer jag troligen få en grundlig studie av den japanska trädgården och kanske lite qi gong också...

€%¤&§ = japanska för; FAN OCKSÅ!

No comments: