20 October 2010

Varför antingen eller, skorpan, varför inte både och?

Härom veckan blev jag vansinnigt sugen på te och skorpor. Jag upptäckte då att det var ett år sedan jag var sugen sist. Hur? Därför att påsen var nästan full, men skorporna smakade blek kartong. De gick ut för ett par månader sedan.

Idag - bara någon vecka senare(!) - var jag sugen igen. Så jag gick till affären. Jag ville ha kardemummaskorpor, för det tycker jag är mycket godare än 'naturella'. Samtidigt ville jag ha fullkornsskorper, bestämde jag, så att jag får mer fiber och blir mättare på färre skorpor.

Döm om min förvåning när jag upptäckte att det inte fanns fullkornsskorpor med kardemummasmak! Hyllorna var fulla av olika märken - Finax, Skogaholm, Pågen, ICA o.s.v. -  men samtliga märken erbjöd samma utbud. Antingen fick jag kardemummaskorpor av vete. Eller fullkornsskorpor.

Voffo dårå???

Om någon skorptillverkare läser det här; tillsätt genast ett par teskedar kardemumma i fullkornssmeten! Tack.

1 comment:

Jenny said...

Jag håller fullständigt med!