30 May 2008

Kulturfyra om hårdrock

Veckans Kulturfyra påminner mig om hur gammal jag är...

Kiss spelar i Stockholm på fredag. Hårdrocksfans kommer i busslaster från hela landet. Vår Kulturfyra startar där:
1. Är du en hårdrocksfan?
Definiera hårdrock. Det verkar finnas olika varianter där ute. Jag gillar Bon Jovi, Def Leppard, Alice Cooper, en del Twisted Sister och bitar här och där av Kiss, Scorpions och allt vad de heter. Fast i dagens läge verkar det snarare falla under rubriken "Rock"...

2. Vad betyder Kiss för dig?
OKEJ-affischer. Alla hade dem på väggarna när jag var liten! Jag tyckte de såg elaka ut...

3. Kiss spelar på Stadion. Kommer du att gå på någon slags konsert i sommar?
Kanske, kanske inte. Inget planerat, men när det gäller konserter är jag en typiskt sista-minutare. Hörde att The Killers stöder Radiohead så jag får se om jag har råd att gå dit. Funderar dessutom fortfarande på Bon Jovi på Hampden Park, men det är så ärtans dyrt!

4. Vilken är den bästa konsert du varit på, eller som du minns mest eller som varit viktigast för dig?
Den jag alltid kommer minnas är Rocktåget 1992 i Säter. Jag hoppade på kryckor och satt vid tågstationen i Sala och hade bara råd med antingen tågbiljett eller entré så jag satt och väntade på själva tåget, för att åtminstone få SE det... (Kom igen, ni var säkert inte heller helt logiska i tonåren!) Fem grabbar (unga män) kom förbi. De skulle upp och de tyckte antagligen att jag var helt galen. Så de sa att de skulle betala entrébiljetten för mig. Så jag hakade på! Lustigt nog, tåget vi tog upp var samma tåg som Rocktåget tog. Jag fullkomligt älskade Tomas Ledin och det var på den konserten jag insåg vilken pärla Eva Dahlgren är också. Jag hade ingenstans att sova under natten så jag hängde med de fem grabbarna - och ett koppel dalmasar - vid korvmojjen tills första morgontåget tog mig hem igen. Det var en helt underbar natt.

No comments: