20 February 2010

Hiss & Diss a la Carina

Varje vardagmorgon lyssnar jag till Rix FMs MorgonZoo när jag äter frukost. De har där en programpunkt där de Hissar och Dissar olika saker. Jag tänker sno den idag, för nu råkar jag nämligen ha lite att Hissa, och Dissa.

Jag börjar med att Dissa, för det är tristast.

1) Först vill jag dissa Melodifestivalen. Det här kvalupplägget har helt förvandlat den från Speciella Melodifestivalen till ännu en Idol/Dansbandsslaget/whatever-serie, som känns just - whatever. Å andra sidan kan den uppfattningen bero på att jag nu faktiskt också zappat in och hälsat på under några låtar - och alla spår känns Idol 1992. Helt ointressant. En gång i tiden vill jag minnas att jag gillade schlager... jag har nog helt bytt fil, tror jag. Ring mig ändå till finalen, då är det Häcklarfest!

2) Det finns ett gym tvärs över gatan. Det är precis i min smak; fräscht, litet och opretentiöst. De har knappt personal utan man går in med ett kort. Perfekt för att strutta över och cykla en vända när man har lust. Men varför har man bara alternativet att betala 269kr i 12 månader eller 399kr i 3 månader? Det känns ju knappt som någon idé att vara med bara tre månader när det kostar nästan lika mycket som ett halvår. Varför finns inte klippkort? Och varför kan man inte bara köra månad-för-månad så länge man känner för det?? Och när man ändå betalar så mycket pengar, vad sjutton är meningen med att ta 400 spänn för ett s.k. medlemsskap??? Vilket man dessutom måste betala om igen ifall man gör ett uppehåll, d.v.s. inte betalar månadskostnaden, om så bara i en månad. Nä, fetdiss till detta blodsugarupplägg. Det gör i alla fall så att jag väljer att inte gymma alls mot att binda upp mig mot nåt jag eventuellt inte kommer fullfölja.

3) Jag tycker fortfarande världen är vacker som ett vykort, men nu får det faktiskt gärna bli barmark så att man kan ge sig ut och knalla i skog och mark igen. Jag dissar den långa vintern.

Sådär, sen finns det så klart saker jag vill Hissa också.

1) Först vill jag hissa mobilspel. Anja Pärson tar hjälp av något ankspel när hon inte kan sova, själv lägger jag mig och kör något slags patience-spel när jag är för trött för att läsa men för ofokuserad för att sova. Idag köpte jag två nya spel; ett som ger mig 12 patiencer till(!) och så ett brickrasarspel, ni vet. En platta längst ner i bild studsar upp en kula som spräcker små klossar, och så kommer små presenter nerfallande. Helt beroendeframkallande! Jag har redan legat i över en timme på sängen och krossat brickor.

2) Jag skulle idag slänga ut en amaryllis där blomma nr 2 just blommat ut och skrumpnat ihop. Jag skulle just lägga ner den i soporna när jag upptäckte - en tredje knopp! Det såg ut som ett tjockt blad som just börjat komma upp, men det var inget blad, det var en knopp. Så nu står amaryllisen i fönstret igen. Jag vill hissa roliga överraskningar!

3) Slutligen vill jag hissa Facebook. Aldrig har väl världen varit så nära som nu och aldrig har man väl haft så bra kontakt med både släkt, vänner, kollegor och bekanta. Det fina med FB är ju att det är folk från vardagen som man liksom fortsätter tjöta med på nätet. Ibland kan det t om vara lätt att glömma att jag bor i Sverige, eftersom jag nästan dagligen tuggar med polare och kollegor från Glasgow. (Framförallt nu när fler och fler överger Bebo och har börjat hänga på FB.) Ibland får jag hejda mig så att jag inte säger "klart jag kommer, vi ses ikväll" och messar svenska polare och ber dem hänga med ut, ha, ha. Men guu vad kul det är att ha ALLA polarna bara ett musklick borta!

Ja, nä, det var väl dagens Hiss & Diss. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bra bok, det kan man också göra en lördagkväll, ha, ha.

No comments: