25 September 2003

Blandat småblogg

Var i Göteborg igår, sov 2,5 timme i natt, så är bloggen ostrukturerad så beror det på det.

Första gången jag var på Nya Ullevi. Trist arena. Dessutom torskade vi, så det var ännu tristare. Före match höll en galen Göteborgare på att köra på fem av oss på en bensinmack. Vi tankade och stod vid bilen. Jo, vi såg när denna bil kom rullande och vi började maka på oss. Helt plötsligt bara gasade han! Tre av oss hoppade undan och en kille blev bortdragen i sista seuknd. Killen lackade ur, sprang efter bilen, öppnade bildörren och frågade vad i helvete mannen höll på med. Mannen stammade att han gled av kopplingen.... det var vääääldigt höga varvtal för att glida av kopplingen... Tur för honom att Stockholmare inte är ett våldsamt släkte!

Fundering nånstans på en motorväg halv tre på natten; varför heter det cockpit på flygplanet? I svensk översättning blir det ju kuk-grop! "Hej lilla du, vill du komma fram till kaptenen i kukgropen...?" Beror det på att flygplanen ser ut som långa penisar?

Varför är kvinnor generade över att byta tröja i samma rum som det finns män i, samtidigt som de helt ogenerade solar topless på Tylösand på somrarna?

Det är en sak att besitta kunskap, en annan när man finner en naturlig situation att applicera den på verkligheten. Det var en olustig känsla att behöva/kunna förklara för en människa hur det kommer sig att hans polare bara somnar in och dör när han varit normalt krog-full, är ung och inte har några fel i övrigt. Forensic Medicine i verkligheten låter så... tekniskt och hårt.

Jesper Blomqvist är sötare utan golvmopp på skallen.

Se Kalenderflickorna! Ta med er mamma, moster, mormor, tjejkompisar och flickvänner och se den!!!

Anna Lindhs mördare kan vara glad. Nu är 35-åringen släppt (som väntat, om man inte tror på att media alltid/nånsin har rätt...) och frågan är om vissa medier VÅGAR gräva och skriva lika mycket om den nya snubben, alternativt efterföljare till honom? Geez... fast å andra sidan... man blir ju rik! :-)

Intressant iakttagelse; I ett klassrum sitter 16 tjejer och 4 killar. Killarna tycker inte det är någon big deal att utropa "hora" utan att "det beror på sammanhanget, hur det sägs, hur det menas och om det finns tjejer som kan ta illa upp närvarande". Deras argument är att det har samma innebörd som "Fan och jävlar". 16 tjejer menar att bara det synsättet i sig innebär att språbruket gått för långt. Samma killar tycker inte att man kallar en straight kille för bögjävel, kuksugare eller säger att han luktar pungsvett... Hm... Intressant...

Tydligen ringde det folk flera dagar efter Lindh-mordet och tipsade om att mördaren stod i just de kläderna vid NK, grillen, delade ut City-tidningar i t-banan, drog barnvagn och handlade på NK livs. ÄR folk verkligen så här puckade?!?! Folk höll på att bli gripna av Svensson för att de hade NIKE-tröja och keps - åsså finns det folk som vill hänga ut brottslingar i tidningarna!!! Tänk er bara vad alla dessa puckon kommer göra med dem!

Känns trevligt att veta att man kan lita på Åhlens, Mega, Buylando, Mix, SFC, DVD.com och två andra internetköpställen jag inte kommer ihåg. Samtliga sa att datorn sa att Rabbit-proof fence inte kommer till Sverige, åtminstone inte inom överskådlig framtid. Idag såg jag trailer i Expert-fönstret. Den kommer i Oktober. Dåså - då ska ni se den också!

Nu ska jag förbereda för Cirklen som slutade läsa - ett tv-program ni också ska se!

Det är mycket ni ska idag... ;-)

No comments: