23 July 2007

Den vilda jakten på Harry Potter

00.01 på lördagmorgonen släpptes den - Harry Potter and the Deathly Hallows.
00.30 var den slutsåld på en av stormarknaderna i närheten av där jag bor.
När butikerna öppnade för normal business vid 9-10 snåret gapade hyllorna på vissa håll redan tomma.

När jag slutade jobba kl 16 så var det lögn i helvite att hitta en kopia!

Utsatt pris är £17.99, men konkurrensen är hård och många ställen har reducerat pris. ASDA slog alla rekord genom att sälja för förlustpriset £5! Japp, tog slut fortare än du hinner säga Avada Kadevra. Efter många (korta) bokhandlarbesök och ett par snurriga bussturer hittade jag till slut ett bottenskrap i en stor kartong på ett Tesco. £10 såvida du inte handlar för£50, i vilket fall du får den för en femma. Puh, nu skulle jag troligen hinna läsa klart boken innan jobbet på måndag. 600 sidor bör kunna avslutas på ett dygn...

Det gjorde det, vid midnatt på söndagen visste jag hur äventyret slutade.

Och lika bra var det, för precis som jag misstänkte så hann jag inte mer än komma in till jobbet imorse innan en del av kontoret tisslade om vad som hänt, en del av kontoret försökte hålla för öronen och humma och resten rullade med ögonen och suckade uppgivet.

Hur var den nu då? Tja... det var väl just så. Tja...

I 350 sidor flyttar de tält. Sedan börjar saker hända. Sedan blev det lite sorligt. Sedan blev det intressant twistigt. Sedan blev det lite långsökt snurrigt. Sedan blev det väl rätt ok till slut trots allt. Typ.

Vad som händer? DET får ni lista ut själva!

4 comments:

Anonymous said...

Uhaha, är på tredje kapitlet och det känns välbekant. Jag har undvikit alla recensioner och satsar nu på att läsa ut den snarast, så att jag inte hör något av misstag. Samtidigt vill jag dra ut på den så länge det går, för sen är det slut!

Jag tror fortfarande att Snape är god, även om jag inte förstår hur de ska få ihop det. Nu hintas det förvisso om att Dumbledore är värsta svart magi-nissen, tänk om han i själva verket är den riktiga Voldemort? Jag hoppas det inte blir för sliskigt i slutet. DN-recensionen (som jag råkade slänga ett öga på) antydde att de sista 25 sidorna är en besvikelse, men smaken är ju som baken.

Anonymous said...

Jag fattar inte.

Köpte min i lördags. På tv sa de att alla vuxenexemplar var slut men att det fanns några barnvarianter kvar. Är min alltså en barn eller vuxenbok? Hur vet man det - och gör det nån skillnad?

Har inte kommit in i den än, tänker bara på nakna sjömän...Måste koncentrera mig...

Carina said...

Det är samma bok men olika omslag - så att vuxna inte ska, eh, känna att det är pinsamt att sitta med en barnbok på bussen... Fånigt. har gått bra de andra sex böckerna. :-) Och det står fortfarande HARRY POTTER på boken!

Här i UK har barnboken en tecknad framsida med Harry, Hermione och Ron medan vuxenversionen är mörkblå med en bild av en berlock.

Hade jag inte bestämt att läsa boken fortast möjligt så att jag vet hur det slutar innan alla börjar prata om det så är det faktiskt risk att jag lagt ifrån mig och dragit ut på det... jösses vad trist de första antalet hundra sidor var. Och tur att jag såg den nya filmen precis innan för då fattade jag hänvisningar bättre - herregud, det var ju flera år sedan man läste dem!

Trevlig läsning, båda två. Låt mig veta vad ni tyckte om slutet...

Anonymous said...

Nu är den utläst. Och den får absolut godkänt. Håller med om att den första delen med tältandet var seg, men slutet höll högre klass. Vet inte om jag gillar att det blev så sockersött slut dock.

Fast tänkte du också på att den var väldigt lik Sagan om Ringen (Harry = Frodo)? Detta "quest" och hans längtan efter the Hallows. Kändes som att Rowling stulit en del, men det är kanske så det är i Fantasy/SF-genren, att mycket är genomgående.

Stor saknad nu hur som helst. Läste Stieg Larssons sista i förrförra veckan, så vad nu?