1 July 2007

När terrorismen kom till stan

Fick ett SMS nu ikväll från en kompis, som ungefär sa; "helvete också, nu har de små puckona hittat Skottland på kartan också. Slår vad om att vi skulle varit säkra om det inte varit för Brown." Hon menade att om Gordon Brown, som kommer från Skottland, inte tagit över när Tony Blair klev av som premiärminister härom dagen så skulle terroristerna inte känna till vår lilla vrå av världen.

Hon kanske har en poäng, jag vet inte.

Men jag vet att en bil kraschade in i Terminal 1 på Glasgows flygplats nu i eftermiddags, fattade eld och att två män är gripna. En av dem bar tydligen ett bombbälte... Så en koppling har gjorts med incidenten i London härom dagen, då när två bilbomber hittades.

Så det är nog så att terrorismen kommit till stan nu.

Nåväl, så länge de inte gör värre skada än så här; en förstörd entré och EN man med livshotande skador - terroristen - så har vi inget att oroa oss för.


Dessutom flyger jag från Prestwick.


Fast om det nu är Gordon Browns nya roll i rampljuset som manat fram detta, då kräver jag att terroristerna gräver lite djupare in sin research och siktar in sig på rätt håla. Gordon Brown kommer faktiskt från Kilkcady, inte Glasgow, så lämna min stad ifred!

1 comment:

Anonymous said...

Jag är lätt stum och har svårt att förstå att de gick på Skottland också även om det nu är riktat mot Gordon Brown.

Om nu Al-qaida på allvar börjar operera på detta sätt i Europa så är det skrämmande att gissa vad konsekvenserna kommer att bli.