25 August 2007

Inte det minsta trassligt nätverk

Knåpar ihop ett säljande CV, efter tacksam feedback från den pushande chefen. Antar att det skulle gå fortare om inte datorn stängde av sig själv var femte minut... Kan inte nog understryka hur mycket jag längtar tills jag åker till Sverige i September och kan köpa en ny! Den Allvetande Skräphögen är snart inte annat än bara en skräphög.

Då och då tar jag en paus och försöker hitta igen vänner och kollegor på Bebo. Det är ett av de där nätverkstjänsterna där man delar med sig av pinsamma bilder och håller kontakt med folk eftersom man är för lat för att emaila. Jodå, jag är en av dem. Det är så mycket lättare... och roligare, för det finns allt möjligt annat pyssel man kan roa sig med! Jag har en sida på Facebook också. Jag har förstått att Facebook är rätt populärt runt om i världen, men de flesta häromkring kör med Bebo av någon anledning så det är bäst att ha båda två.

De talade om det på radion härom dagen faktiskt; att Myspace är populärast i England, Facebook i Europa och USA, och att skottarna kör med Bebo. "Vi kan naturligtvis inte göra som alla andra". Jag tror att denna iakttagelse stämmer rätt bra för när jag hade Myspace hittade jag inte en kotte, när jag signade upp för Facebook hittade jag både svenska och diverse andra kompisar och nu när jag signat upp för Bebo hittar jag lokala vänner och kollegor.

Men bara för att jag signat upp mig på båda två så nätverkar jag som Spindelkvinnan på Facebook medan 'alla' på Bebo beslutat sig för att umgås med vänner IRL för tillfället. "Ja, jag s-k-a godkänna dig, men jag har inte haft en sekund över att sitta vid datorn". Eller så vill ingen av kollegorna veta av mig...hm...

Bebo är lättanvänd och har roligast profilsida, tycker jag. Det är mer som en hemsida. Facebook har fördelen att det är lätt att hitta nätverk och grupper man kan gå med i och där man kan snacka med andra som delar samma intresse. Dessutom är både Bebos och Facebooks sidor lättanvända och snabbladdade. Jag har inte hittat någon fördel med Myspace, faktiskt, det verkar bara vara fördelaktigt om man vill nätverka med polarens band, okända musikanter, visa att man gillar samma ståuppkomiker som många andra och gillar buggar och långsamma sidladdningar...

Men som man säger, whatever works for you - och jag är jätteglad över att ha hittat två nätverk som faktiskt fungerar!

Nu ska via se om CVt funkar också...

1 comment:

Anonymous said...

Jag vet inte om jag gillar MySpace egentligen. Men jag är där för att bli polare med bandet ;)