23 September 2007

"Det blir en tadidada dagen lång bröllopsfest!"

Svårt att klura ut vad du ska säga när du ska hålla tal på bröllop? Spana in marsalken nedan eller varför inte kopiera honom rakt av, talet är guld - och superkul!


http://www.metacafe.com/watch/779910/ultimate_best_man_speech/

Var på en god väns bröllop förra lördagen. Slapp hålla tal, men var toastmaster. Jag törs lova att det var en engångsföreteelse. Nu gifter man sig ju bara en gång, men skulle de förnya löfterna om sisådär 50 år så tror jag allt att jag gjorde allt för att avskräcka dem ifrån att fråga mig en gång till... Jag lyckades nämligen;

1) Utbringa Brudparets Skål innan brudparet ens fått sina cavva-glas.
2) Introducera brudgummens far genom att säga namnet på brudgummens mors nya man...

Det var väl attans tur att det inte var jag som skulle hålla i vigselakten också, jag hade säkert lyckats gifta bort dem med varandras mostrar eller nåt!

Hela dagen gick jag runt med bröllopssången från Trolltyg i Tomteskogen i huvudet. Är det normalt? Det är det nog. Det är nog ungefär lika normalt som att ha Scotland the Brave som utmarschmusik - och det var ju ungefär hur coolt som helst! Ni har inte hört allt förrän ni hört den spelas på kyrkorgel!

Grattis M&K!

2 comments:

Anonymous said...

Du var strålande som toastmadame. Det var bara roligt att du gjorde som du gjorde det lättade upp stämningen så slapp alla andra också vara rädda för att göra bort sig. Tro mig - på nästa fest får du också vara toastmadame...du är rolig!!

Carina said...

Ah, det låter mer som en roll för mig - hovnarr! :o)

Hm... så det var DET det gick ut på, nu fattar jag vad en toastmadame är, ha, ha.