5 September 2007

Football strip - bokstavligt talat

Klä av sig naken en söndag i September, låter det lockande? Kanske om platsen vore en avlägsen strand på Haiti, men vad sägs om fotbollsarenan Hampden Park i Glasgow, Skottland, och dessutom göra det tillsammans med hundratals främlingar?

Jag har anmält mig för att göra just detta.

Alistair Devine tänker slå ett konstnärligt slag för kampen mot sektarianismen, detta ständigt aktuella samhällsproblem i Glasgow. 1980 tog han en prisbelönt bild av ett upplopp under ett Old Firm (derby mellan Celtic - Rangers) på Hampden Park och nu vill han föra supportrar samman för att visa att vi faktiskt kan vara vänner... och lite djupsinnigt kan man väl även tillägga att visa att den enda skillnaden mellan oss är halsdukarna vi bär.

För det är det enda vi ska bära. En "typisk fotbollsbild" tas av hundratals spritt språngande nakna människor, som av en händelse råkar få sina mest privata delar skyddade av klubbhalsdukar. Kvinnor ombeds ta med två halsdukar och männen en. Jag antar att fem halsdukar för att skyla bilringarna inte kommer på fråga dårå ? Nähä, ja.
Om någon är i krokarna och också vill vara med så kan ni anmäla er här.

1 comment:

Anonymous said...

Du är galen - gott ända...he he...mål - men faktum kvarstår. Du är galen :D