28 September 2007

Helt sjukt

Påminn mig att jag ska vaccinera mig innan jag åker till Sverige nästa gång. Det är tydligt att jag inte tål bacillerna där för jag hann knappt komma hem innan jag åkte på en dunderförkylning. Som en av kollegorna sa:
"Det är sånt som händer när man åker till exotiska länder på semestern."

Egentligen borde jag ha varit hemma från jobbet de senaste två dagarna, men p.g.a. superkorkad personalpolitik så beslutade jag att inte riskera disciplinära åtgärder för att jag var sjukskriven 2 veckor förra November och 2 dagar i Mars och därför har passerat gränsen för vad som tillåts under ett år; utan istället släpa mig dit och smitta hela högen och sitta och vara inproduktiv tills jag fick gå hem och sova. Och det gjorde jag, båda kvällarna sussade jag före kl 9... Att jag inte sov hela natten är en annan femma; jag menar, det är svårt att sova när man inte kan andas, när näsan är igenkorkad och strupen torr som sandpapper.

Idag har jag kompdag och ligger i sängen och snörvlar och hoppas att vi får en lugn dag på jobbet imorgon. Kompdagar borde inte räknas när man inte mår bra.

Försökte pigga upp mig själv genom att baka muffins. Dum idé. Jag har ätit tre olika sorter men har inte en aning om hur de smakar. Det är det dumma med förkylningar; man har fortfarande aptit, men inget smakar! Så jag tänker definitivt inte slösa med godsakerna jag köpte med mig från detta exotiska land i öst, de får vänta tills jag fått smaklökarna åter.

Istället trynar allt längre ner under täcket och läser Nemi. Nemi är en superkompis; hon är rolig, tänkvärd och finns alltid där när man behöver uppmuntran. När jag grabbar Metro varje morgon är det hennes seriestripp jag bläddrar till först - för att få dagens första skratt. M gav mig senaste seriealbumet och det är en pärla - det är M också!

*host*
*snörvel*

Jag ska strax återgå till min kompis under täcket. Först ska jag beställa lite läckerbitar från Amazon. Jag fick lön igår. Imorgon räknar jag med att ta med Gerard Butler under täcket istället...

No comments: