29 September 2007

Det finns väl inget att rapportera från Burma?

Det måste väl vara mycket mer intressant att läsa om Posh & Becks senaste bråk, nya spekulationer i Madde-historien och senaste schackdraget nere i Irak. Åtminstone tror man det om man som jag befinner sig i Storbritannien. Jag har förstått att Burma-konflikten är en rätt stor nyhet i Sverige, men i ärlighetens namn var det just via Expressens och Aftonbladets hemsidor som jag förstod att det ens eskalerat...

Som en intressant övning gick jag in på WH Smith igår. I tidningsstället trängdes 10 dagstidningar. Två (2) av dem hade Burma på framsidan. The Independent gav hela förstasidan åt konflikten medan The Guardian bara gav den halva, den andra halvan tog upp hur mycket spelandet kostar skattebetalarna i UK... Resten av tidningsstället handlade om Madde, nån såpakändis, Irak och lite skatteklagomål.

Nej, Burma är inte helt bortglömd. Men man får bläddra till utrikesnyheterna om man orkar bemöda sig. Först idag kunde man läsa om Burma på BBCs förstasida på nätet.

Posh&Becks. Hmpf! Det gäller att ha prioriteringarna rätt.

2 comments:

Anonymous said...

Hello, har du fått någon feedback från jobbet än? Jag tycker det var jättebra att du gick dit och jag hoppas verkligen att du smittat ner många där fast jag tycker synd om dem. Det var en osedvanligt korkad sjuk-politik de har.

Ja, Burma är stort. Idag pratar de om en militär som hoppat av och som rapporterar att det är jättemånga dödsoffer.

Carina said...

Väntar fortfarande. Men så mycket vet jag, att jag föll på sista hindret. När det var 3 pers kvar till 2 tjänster... Surt. Men det borde innebära att tjänsten är min nästa gång! Å andra sidan vet jag inte vad jag ska tro om det företaget längre. Och förhoppningsvis har jag fått nåt annat innan det blir aktuellt.