17 October 2007

Ska på konsert. Ska inte på konsert. Ska på konsert...

Ni vet när man vill något väldigt mycket men så går det helt åt pipsvängen, men så händer något helt oväntat och helt plötsligt slår drömmen in i alla fall?

Det händer inte ofta. Men det har just hänt.

Jag ville verkligen gå och se Editors konsert på söndag. De hade en hit i somras, "Smokers outside the hospital doors", som öppnade ögonen på mig och ända sedan jag inte var på en Kaiser Chiefs konsert där de skulle vara förband så har jag varit nyfiken på hur de egentligen är. Jag köpte deras nya skiva och det är en sån där skiva som bara växer varje gång man lyssnar. Killarna är riktiga poeter, som Kent ungefär, och även om vissa melodier är riktigt fina och soundet känns fräscht och unikt så är det snarare texterna man, i alla fall jag, fastnar för.

En tjej på jobbet ville haka på. Ingen annan på jobbet har ens hört talas om bandet så vi trodde på något sätt att vi, typ, skulle vara ensamma på konserten. Jag menar, jämför man med Athletekonserten som inte var slutsåld fastän det är långt fler som vet vilka de är, så trodde vi inte att det skulle bli några problem att få plåtar.

Det var slutsålt.

Ja, så det var bara att puta med underläppen och grymta ett tag och sedan släppa och gå vidare. Tills igår då kollegan berättade att hennes bror lyckats få tag på två plåtar! Han är DJ och tydligen kände han någon snubbe i bandet. Plåtarna är gratis.

TJOHO!

Så nu älskar jag min kollegas bror - och räknar dagarna fram till söndag då jag faktiskt ska få gå till Carling Academy och kolla på Editors!

No comments: