19 September 2010

Och vinnare av Beautiful Blogger Award är...

Jag!

fick jag tilldelat mig av Equaltonone - och det tackar jag ödmjukast för! Kanonkul att bli uppskattad i bloggbruset! Innan jag öppnar skumpan och firar har jag dock två frivilliga uppgifter att utföra. Dels avslöja 7 saker om mig själv, dels skicka utmärkelsen vidare i bloggosfären. Jag gör gärna båda två, naturligtvis. Måste bara tänka ut 7 saker här... Ok, då kör vi:

1. Jag har så länge jag kan minnas haft ett starkt behov av att veta mer och förstå saker. Det började med att jag läste uppslagsböcker "på skoj", fortsatte med att jag som 10-åring fejkade blindtarmssmärta för att jag var nyfiken på hur en operation gick till och slutade med att jag skrev specialarbeten om kanske lite kontroversiella ämnen (t ex Livets Ord). Ett tag i tonåren hängde jag även med ett gäng nynazister för att försöka fatta hur de funkade... Efterforskningarna fortsätter alltjämt och idag har jag insett att man verkligen lär så länge man lever! Fast jag har slutat fejka till mig operationer, de verkar komma med jämna mellanrum i alla fall...

2. Sedan jag upptäckte tjusningen med bergsvandring har det blivit väldigt viktigt för mig att få äventyret, utsikten, tystnaden och lugnet som jag får bland bergen. I brist på detta här i Stockholmsområdet så söker jag substitut med blandat resultat. Men jag har fortfarande en stark dragning till bergen och i vår måste jag hem till Skottland igen och fylla på tanken.

3. Vad gäller prylar så vill jag ha saker organiserat och i ordning runt mig. Jag har t ex både böcker och DVD i bokstavsordning. (Jodåsåatt...) Jag har svårt för oreda, men har inget emot damm. Därför kan mitt hem se nystädat ut - innan man sänker blicken och ser det grå lagret på golvet.

4. Jag har bott i Stockholm, Västerbotten, Västmanland, USA och Skottland. Minsta byn hade under 500 invånare, största staden (med förorter) ca 4,7 miljoner.

5. Att skriva berättelser är en passion, men över huvud taget älskar jag att skriva. Första boken skrev jag när jag var 12 år gammal, den skrev jag på skrivmaskin i A5-format, hade omslag i hårdpapp och handlade om att jag var sån fantastisk hockeyspelare att jag fick spela med både Björklövens A-lag och Tre Kronor. Första trycket kom i 9:an när rektorn beslutade att lämna in en 125-sidig kriminalberättelse (svenskauppsats) till ett tryckeri. Förutom personaltidningar så kom första, typ, publiceringen förra året när min novell valdes ut i en erotiktävling. Fortsättning följer...

6. Jag har varit komplett hockeytokig, med betoning på det senare. Detta inbegriper att stoppa fingrarna i halsen på jobbet medan chefen stod i korridoren, så att han insisterade på att skicka hem mig i lagom tid för en träningsmatch mellan DIF och Huddinge. Det inbegriper även att flyga standby upp till Luleå mitt i vintern för en serielunkmatch (Luleå-DIF) och sedan, för att spara pengar, strunta i vandrarhem utan istället gå omkring ute i Luleå hela natten för att så småningom promenera till Kallax flygplats i lagom tid för första morgonflyget till Stockholm. Tilläggas bör att jag blivit friskförklarad nu.

7. Jag fullkomligt älskar julen. Allt med den. Sagorna, magin, fantasin, dofterna, tomtarna, färgerna, musiken, alla ljus, allt mys, att klura ut julklappar, att klura ut vad jag känner för att ha/göra i år och vad som kan kvitta, julmarknaden på Skansen, att betrakta människor som inte gillar julen fullt lika mycket som jag, att baka pepparkakor, klä granen. Allt! Jag "gör jul" första advent (d.v.s. pyntar, klär granen, sätter upp julgardiner, bakar och fixar) och sen kan jag njuta och mysa hela december. Julen åker sedan ut strax efter nyår, när Julmånaden är över. Åååh, bara två månader kvar!

Så, nog om mig. Nu kan jag ju inte skicka tillbaka awarden, antar jag, även om jag tycker Equaltonone har en skön ton och blandning av fotboll (trots MFF ;), vardag och kluriga betraktelser. Istället vill jag ge Beautiful Blogger Award till... (ingen rangordning)

* Viggo på vift & Kaspers karameller. En härlig småbarnsblogg från goa vännen Jenny, full av vardag och dråpligheter. Alltid lika roande. Extra push för roliga och gulliga filmer då och då. Och ännu mer push för att hon nu i höst bloggar om småbarnslivet i Holland!

* En klosterlös nunnas bikt. Underfundig, grubblande och roande blogg från goa vännen Kinna. Full av fantastiska bilder! Extra push för hennes många resereportage, framförallt från Irland och Gotland.

* Günthers snabbnoterade. Kluriga och läsvärda reflektioner från Gotland. Uppdateras inte varje dag, men rätt var det är dyker det upp ett smultron!

* Godisbloggen. Borde enligt mig få pris även i den där "riktiga" bloggalan. Otroligt välgjord och underhållande blogg för alla oss gottegrisar - med bilder på underverken.

* Pux blogg. Roande vardagsbetraktelser och en del hockey. Kul att glida in på närhelst egentligen.

Över huvud taget måste jag erkänna att jag tycker vardagsbloggar är underskattade. Det är ju våra liv - vardagen. Igenkänningsfaktorn är stor, underhållningsvärdet likaså. I alla fall om de är välskrivna. Hedra gärna pristagarna med ett besök, det är de värda!

No comments: