13 September 2010

Ro, ro till fiskeskär

Jag är helt såld på roddmaskinen på gymmet. Förra passet testade jag den. Fick för mig att 5000m (5 km) nog var lagom. Jag menar, jag cyklar ju 5 km på tio minuter som uppvärmning. Låt mig då bara meddela något; det är skillnad på att cykla och att ro. Jag trodde aldrig jag skulle komma fram! Dryga 12 minuter och två liter svett senare hade jag kommit 2000m. Det fick räcka så. Ryggen värkte och jag orkade knappt kliva av maskinen.

Det var innan jag hittade en jättebra sida om träningsteknik för roddmaskin. Jo, tror den raka ryggen och bättre användning av benen var nyckeln...

Idag hade jag bestämt mig för att gå och fiska. Jo, serru, jag upptäckte nämligen att det fanns ett dataspel på roddmaskinen! "Fisketävling". Det gällde att genom rodden styra en fisk på skärmen så att den kunde äta stora och små fiskar (värda 30 och 60 poäng), men samtidigt undvika de elaka fiskarna (annars blev man uppäten och förlorade 45 poäng). En tävling höll på i fem minuter.

Vad ska jag säga. Geniet som kom på det spelet borde få Nobelpriset! Det var ju hur kul som helst! Det tog en knapp halv minut innan jag rodde som en galning för att fånga fisken högst upp i bild, men så kunde jag vila en sekund när jag lät fisken sjunka mot botten när den elaka fisken kom, sedan rodde jag som en galning igen när tre elakingar kom simmandes i bredd! Osportsligt. Som ni förstår var jag rätt svettig fem minuter och 745 poäng senare (890m, medelhastighet 2.36 m/s och en massa annan data...).

Slut? Kanske, fast inte slutspelat. Jag var ju så klart tvungen att se om jag kunde slå rekordet! Och den här gången var jag helt och hållet inne i spelet. Ni vet:
"Fan."
"Nej, nej, nej."
"Yesss!"
"NÄÄÄÄH!"
och "Vafandå!"
Jag tror att jag sa det högt. Hur som helst såg mannen bredvid mig lite road ut.

Två vansinniga spel och så 2000m enkel rodd. Jo, kände mig härligt slutkörd efteråt. Och på alla sätt har jag nog hittat en vinnare. Enligt olika källor ska roddmaskin vara allsidig, grymt bra för kondisen och dessutom förbränner den tydligen mest av alla maskiner. Tja, skulle inte dö av att förlora lite kalorier!

Jag ser oanade möjligheter. Wii borde ju ha en självklar plats i en hörna på gymmet. Men vad sägs om att koppla cykeltävling till cykeln? En skidtävling till crosstrainern? Eller varför inte "helikoptern", som egentligen liknar fisketävlingen. Ja, vad som helst egentligen som går sidledes i bild och det inte krävs att man hoppar.

Åh, längtar redan till onsdag. Då jäklar ska här fångas gammelgädda!

(Hm, kanske dags att starta en fiskeliga?)


No comments: