23 September 2010

Start - stop

Då och då när andan faller på kan jag tycka det är skönt att simma ett par längder. Oftast i sjön på sommaren. Mindre ofta i bassäng. För det där kaklet är såååå trååååkigt. Då och då med lång tid emellan har jag ändå fått för mig att köpa ett klippkort och simma lite mer regelbundet. Varje gång har planen hållit i ett par veckor. Tills jag får mens. Då kan jag inte simma på nästan en vecka och då faller korthuset. Ja, så pass motiverad är jag alltså...

Vad gäller simning. Fast nu har jag gymkort och förutom dataspelet på roddmaskinen så gillar jag faktiskt att svettas och ta ut mig på cykel och styrkemaskiner. Det går fort att känna resultat i kroppen och mycket snabbt är jag fast. Och jag blir ju inte hindrad av lite sketen mens.

Fast jag blir stoppad av en förkylning. Och en sådan har jag nu. SKIT OCKSÅ!

Förutom det uppenbart farliga i att träna med förkylning i kroppen, eftersom det frestar på hjärtat så du riskerar hjärtmuskelinflammation och kan dödens dö, så lärde jag mig en gång att kroppen har fullt upp med förkylningen så träningen biter inte ett jota. Och vad är vitsen med att slösa bort svett på ingenting?!

Så jag tar det lugnt. Har ju ändå fullt upp med att hosta och snyta mig. Dessutom känns det som om jag har träningsvärk i hela kroppen. Trist med detta start-stop bara.

No comments: