18 October 2004

???

Nu börjar jag fundera här...

För några veckor sedan när DIF mötte holländska Utrecht (kända för sina huliganer) fick Djurgårdare känna på holländskt fotbollsvåld nere i Holland och var på tårna av förtjusning över att få äkta huliganer till Stockholm. (Fast de hade kanske inte alltid väntat sig att dessa skulle vara lika gamla som deras farsor...)

Förra veckan släppte Djurgårdsgrabbarna ut lite uppdämd frustration i Norrköping. Vad som var på gång anades redan i förväg och nedresta publikvärdar och ordningsvakter från Stockholm var förberedda på både pyroteknik och oroligheter. (Det var dock inte Norrköpingsditon.)

Redan i torsdags pratades det bland Djurgårdare om derbyt mellan Hammarby-AIK nu ikväll. Alla visste att något var på gång. Känslan var inte om det skulle blir bråk, det skulle bli bråk, frågan var bara hur omfattande.

Och nu har matchen avbrutits p.g.a. detta. Den ska tydligen fortsätta om ca 5 min.

Vad jag nu frågar mig är varför alla fått kollektiv kortslutning just nu?

Man skulle kunna resonera att AIKs usla resultat påverkat. Man skulle kunna resonera att DIFs besvikelse över att tvingas spela på pissarenan Råttsunda ökat redan befintlig frustration. Man skulle kunna resonera att det varit lugnt så länge nu att en ny generation huliganer fötts och att de vill visa framfötterna. Jag vet inte riktigt hur jag vill resonera. Men jag börjar fundera. Varför just nu...? Varför så kollektivt...?

No comments: