16 October 2004

Nöjeslördag

Igår var jag på spelkväll, vann 2 av 3 omgångar så jag antar att jag var nöjd. :-)

Idag var jag och två kompisar och såg En fröjdefull jul på Stadsteatern, skriven av den berömde, brittiske komediförfattaren Alan Auyckburn och hela ensemblem var en samling toppenskådisar! Föreställningen var, som vanligt, slutsåld. Det är skönt att gå på feel-good-teater ibland. Ofta kan jag få en känsla av att man försöker få med så många undertoner som möjligt och vara så seriöst djup man bara kan. Men det finns inget härligare än att gå på teater, koppla av och skratta i tre timmar. Och sedan dra lite egna slutsatser om undertoner och allvar i pjäsen. Jag var i vilket fall som helst på oerhört bra humör när jag kom hem igår kväll.

Lite sämre blev det när jag märkte att Köpmannen i Venedig var slutsåld den kväll jag tänkt gå med ett par kompisar. Nu tänker jag gå med några andra ett senare datum ändå, men i alla fall. Revanscherade mig med att köpa biljett till Hjälten om två veckor. Den pjäsen tror jag på, och tydligen många med mig för nu går det knappt att få biljetter förrän efter nyår!

Det ser ut som att jag kommer snitta på ca en pjäs i veckan nu i höst - otroligt vad mycket jag vill se i år! Det ser värre ut med hockeyn... Men å andra sidan börjar inte allvaret förrän efter jul, när min hektiska höst är över. :-)

Nu ska jag äta Ben & Jerry och kolla på tysk komedi. TschüB på er!

No comments: