29 June 2008

Kulturfyran om nattduksbordet

1. Vilka böcker ligger och väntar på att bli lästa hos dig?
Growing up in Scotland - antologi om barndom över 300år, research för en viss berättelse...
Rebel av Bernard Cornwell - jag gillade Sharpe och Harlequin så nu ger jag amerikanska inbördeskriget en chans också.
Gravidchock - kom med tidningen Hennes som K var snäll och köpte med sig när hon kom över, boken verkar lovande.

2. Vilken film väntar på att du ska se den?
Wanted - biofilm, ses troligen imorgon eller tisdag redan
Harsh Times - DVD, köpte den idag, snygge Christian Bale...

3. Vilken kurs väntar på dig? Alltså: om det inte är någon kurs som väntar på dig undrar jag ju: vilken kurs skulle du vilja gå?
Tja, har ju "utvärderingscentret" som väntar på jobbet och beroende vilken nivå jag hamnar så har jag finansiella kurser som väntar, men ingen vet när dessa blir. Skulle vilja gå en skrivkurs; där man får leka med olika stilar och få och ge konstruktiv feedback och även få idéer om uppbyggnad av story/kapitel. Samtidigt är jag rädd att bli formelskrivare, för det är ju så himla trist när man ser formeln genom texten och VET vad som väntar, t ex "nu har 1/3 av boken gått nu kommer snart en fajt - ja se där, och nu har 1/2 gått så nu kommer kärlek - ja se där". (typ Olov Svedelid, Bernard Cornwell, Liza Marklund...) Jag skulle också vilja gå en journalistikkurs. Jag har kollat runt, men än så länge är de antingen på heltid eller stämmer inte med vad jag vill få ut av dem eller för dyra - eller alltihop.

4. Vilken bok väntar på att bli skriven av dig? Om du skulle skriva en bok, vad skulle det vara för bok?
De jag håller på med just nu väntar snarare på att bli färdigskrivna. Har en under arbetsnamnet "Humlan" och en annan där episoder nästan skriver sig själva så jag ska försöka sätta ihop dem, samt bestämma tidsspann. Tänkte söka lite feedback samt skicka till Stora Svarta Hålet för och se vad som händer...

No comments: