30 June 2008

Glad Midsommar!

Det är säkert fel datum för er svenskar, men eftersom man inte firar midsommar här borta (såvida man inte är druid, typ...) så bestämde jag att det var midsommar i lördags. Det kändes åtminstone så.

M, K och jag tog med mat, dryck och en engångsgrill och så åkte vi till Balloch vid Loch Lomonds strand. Vi följde vattenbrynet i Balloch Castle Park tills vi hittade en perfekt plats, en med fin utsikt, mjukt gräs och lämpligt grillunderlag.

Där slog vi oss ner och åtminstone jag hoppades att tiden kunde stå stilla en stund.

Svältfödd på grillat så fick engångsgrillen jobba hårt, vi såg till att få ut varenda penny av de £2.50 vi betalat. Kotletter, kyckling, champinjoner, underbar halloumi och potatispaket med paprikakryddade potatisklyftor med hel vitlök trängdes på löpande band. Och den lilla värme som var kvar till slut räckte precis för att ge oss banan med smält choklad till efterrätt.

Sedan låg vi och såg kvällssolen leka kurragömma mellan molntäckena medan and-/ank-/pippifamiljer och svanfamiljer gled fram på sina kvällssimturer. Det såg så inbjudande ut att jag var tvungen att doppa tårna jag också, och på den allra sydligaste och skyddade lilla inbuktningen av Loch Lomond så är vattnet faktiskt rätt behagligt.

Sommarkvällen var precis så där behaglig som en sommarkväll ska vara, så vi låg kvar på våra filtar ända tills magont och knott drev bort oss. Fast vi är nog rätt klara med att vi kommer återvända. Nästa fina helgkväll!

Nu vet jag varför man inte hittar några trevliga män när man går ut i Glasgow - alla håller till i Balloch! Jag gick förbi flera stycken på vägen hem, samt på de två pubar jag kort var inne på. Synd att bussen tar 1,5-2 timmar, annars hade man kunnat börja hänga där permanent...

No comments: