19 August 2008

Lukta gott - 24/7

Jag gillar min nya parfym, Calvin Klein Euphoria. Inte bara p.g.a. den fina flaskan, utan för att den lite söta doften känns rätt... romantiskt vänaktigt? Jag vet! Inte alls som jag med andra ord. Det kanske är just därför jag gillar den, för att den kontrasterar mig och går bra ihop med mina blusar, plysh och gammelrosa toppar. Det romantiska modet har senaste halvåret gett mig en rätt... kvinnlig touch (och allt djupare urringning...).

Så då är det klart att man inte kan gå runt och lukta Tommy Girl. Ok, nu har jag inte gjort det på flera år - men innan det gjorde jag det i åratal. Luktade lite på parfymen härom dagen och, hm... Nej, det var inte gott. Tror att jag överdoserade, så där som med Absolut Kurant. Visa mig flaskan och jag får kväljningar.

Har kört med Hugo Boss Woman under flera år och den klassikern funkar alltid för mig. Sportigt fräsch - precis som jag! Men omväxling förnöjer och priset på parfym ligger här ofta kring £20-£25 (240-300kr) med extrapriser ända ner till £15 så det är inte 'jättedyrt'. Så när Hugo-flaskan tog slut beslutade jag mig för att prova något nytt.

För någon månad sedan köpte jag därför Ghost (den blå). Inte filmen, parfymen. Den är fräsch, men i ärlighetens namn lite svag. Ibland vill man ju faktiskt lukta lite. Jag har Kenzo by Flower och den gillar jag verkligen, men jag har fått för mig att jag helst bär den till fest. Den känns för stark för mig till vardags.

Så då köpte jag Calvin Klein Euphoria i helgen. Igår spruttade jag lite under min gammelrosa topp och kände mig alldeles förfärligt romantiskt vänaktig. Så jag satte på mig klängande apörhängena för att kompensera.

Mellan 4 och 5 imorse skiftade jag ideligen ställning i sängen (har haft otroligt ont i ländryggen senaste dagarna - och nätterna!) och varje gång jag halvt rullade åt höger så vaknade jag. Inte av smärta, utan av en sötaktig lukt som stack rakt in i näsborrarna. Det tog ett tag, men sedan insåg jag att det var parfymen på handleden - och troligen i urringningen - som luktade. Fortfarande! Jag tvättade med våtservetter, men var vid det laget klarvaken. Så nu åker jag till jobbet en timme tidigare.

Har en blåblommig blus och romantiska vänaktiga Euphoria, så jag har så klart kompenserat med papegojstrumpor. Jag sparar pingvinörhängena till den konservativa grå blusen imorgon.

1 comment:

Anonymous said...

Oh you smell very nice...