24 October 2008

Kulturfyra med Halloweenkänsla

1. Vampyrfilmen "Låt den Rätte komma in" har premiär på fredag. Vad tycker du om vampyrer?
Jag tycker att de är irriterande envisa. Jag dödade Dracula i en dröm när jag var 9, och därmed försvann monstren från min garderob. Men fortfarande envisas vissa vampyrer med att dyka upp! När jag minst anar det och när det är tänkt att vara mysigt. Jag omfamnar en man kärleksfullt, jag kramar ett litet barn, jag tar upp en hundvalp i famnen - SCHACK så sitter tänderna i halsen på mig! Vafan... tack ska du ha, liksom!

2. Vilken skräckfigur tycker du är hemskast eller mest skrämmande?
Clownen i Det. Jag är livrädd för clowner efter att ha sett den! Ronald McDonald är värst, han verkar inte riktigt riktig...

3. Vilken är din värsta skräckupplevelse?
Det sitter ju i huvudet och visst har jag haft stunder när jag inbillat mig/haft tvångstankar om att saker ska hända närstående, vilket naturligtvis inte ens är troligt ska hända och det händer mycket riktigt inte heller. Men man är ordentligt skakig medan man tror det...

I övrigt är det garderoben när jag var liten. Det var en sådan man går in i, med dörr. Jag hade ofta mardrömmar (tills jag dödade ledaren, se ovan) och vågade knappt kolla på dörren dagtid. En gång bestämde jag mig för att trotsa obehaget så att säga, så jag satt på golvet i andra änden av rummet, tog mod till mig, och stirrade på dörren. Jag minns att jag tänkte att OM de kom ut så skulle jag skrika för både mamma och pappa var hemma. Jag stirrade och stirrade på handtaget, till slut... Rörde det på sig!!! Tog bara två röda för mig att springa ut i köket.

Idag fattar ju jag också att det var inbillning, troligtvis för att jag inte blinkat på någon minut...

4. Vilken är den bästa skräckfilmen eller thrillern eller rysaren?
DET! Vet inte om jag får berätta det här för mina syskon... Gör det ändå. :-) Tre av oss var i yngre tonåren och skulle vara ensamma hemma över natten. Vi beslutade att hyra "Det", för visst var vi stora nog att se skräckfilm och sedan kunna sova! Jodå, till slut somnade vi - alla tre, liggandes i mamma och pappas dubbelsäng... Kaxigt. :-)

2 comments:

carra said...

Det är verkligen en skrämmande bok, en av de mest otäcka jag har läst. Tycker inte filmen var fullt lika scary, dock.

Miriam said...

Jag älskar vampyrer. Har en väldigt skum dragningskraft till dem men har inget som helst eget intresse av att springa runt och vara vampyr-wanna-be.

I övrigt håller jag med fullständigt-Det var otäck som bok och otäck som film.