2 October 2008

Stockholmsresan 2: Datahjälp 1,5 på vinden och hockey-utflykt med tacos

Min tuffa moster köpte sent om sider en dator och nu hör hon av sig då och då för att be om hjälp med kniviga problem, som att flytta bilder mellan mappar. Som tack fick jag en god gryta och äran att slå henne i alfapet.

Kvällens planer blev ändrade, varför jag löd alla råd och gick och såg "Patrik 1,5" - kanonbra film! Både allvarlig och rolig på samma gång. Rekommenderas starkt! Jag får se om det blir någon mer film under veckan. Jag är så där lagom nyfiken på nya Arn, eftersom jag fullkomligt hatade den första - sämst 'handling', dialog och skådespeleri jag sett på länge. Men den blev skitkul när man började häckla den, så kanske borde jag göra det samma med nr 2... I annat fall blir det "Fishy" som verkar vara en mysig komedi av Maria Blom. Brukar vara lagom att gå på en film innan man tar flygbussen till Skavsta.

Av outgrundliga skäl längtade jag i somras efter en serie Tomas Ledin-låtar (inte ens hitsen, utan såna som "Du och jag och sommaren", "Eulalias mamma" och andra som knappt en själ hört talas om) varför jag gjorde ett besök till min vind. Väl där insåg jag att jag hade massor med CDs som jag ville ha! Nu försöker jag hinna rippa lite skivor varje dag inför en musikalisk nytändning i höst. Brainpools "Painkiller" är fortfarande super, och Big Money är starkt underskattade!

Samtidigt kikade jag in i lägenheten och fick en känsla av att vilja sätta tänderna i den direkt och måla och fixa och flytta in. Sedan kom min deprimerande och fortfarande lika illaluktande granne och då försvann känslan. Hjälp.

Jag och bäbiskompisen tänkte gå på utflykt. I sann utflyktsanda så gick vi ett helt varv runt kvarteret och fikade sedan nere på hennes gård. I sann utflyktsanda började det så strax att regna - toppen, vi var ju bara tre minuter från portuppgången!

Min årliga dos hockey fick jag under Djurgården-Skellefteå. Jag, bäbiskompisen och äldsta brodern såg en serie flaxmål och hur DIF till slut vann med 3-2 på övertid. Vi hade kanonplatser bakom båsen, så där långt ner så att man ser ansiktsuttryck och känner svettlukten sticka i näsborrarna. Så ska det vara! Insåg plötsligt att jag nog skulle falla tillbaka in i hockeymissbruk om jag flyttade tillbaka... Bara absolut avhållsamhet funkar när man dras såpass till en så kul sport!

Min syster döpte oss vid ett tillfälle till "Halt och Haltare". Det är något tragikomiskt över två haltande hönor som går och handlar tillsammans. Jag kunde dessutom inte låta bli att undra varför större stormarknader inte kan sätta ut lite trevliga bänkar här och där så att man kan vila benen då och då? Kanske skulle man få ork och humör att handla ännu mer om man slapp halta runt, få ont och därmed bli trött och grinig. Någonstans vid teerna var irritationströskeln så låg att vi gjorde bäst att gå och betala.

Efter vila och lite fika med mammas hembakta, nybakta kanelbullar (mmm!) så var humöret uppe igen. Lagom till 'syskonens' tacokväll hemma hos yngsta brodern. Det är sällan vi ses alla fyra nuförtiden så det var kul att slänga lite käft. Och i sann dålig-humor-anda kolla/lyssna på såna där youtube-klipp som är så dåliga att de på något sätt blir bra.

F ö träffar jag mina föräldrar nästan varje dag. Omlott. Mamma och jag ses på morgonen när pappa åkt till jobbet redan, men honom träffar jag på kvällen när jag kommer hem och mamma redan gått och lagt sigt. Fiffigt!

Nu ska jag direkt i fängelse utan att passera gå. Tänk, jag har varit i Inveraray, Stirling och Dublins fängelser, men inte på Långholmen......... Skärpning!

2 comments:

Anonymous said...

Det var ju rätt snabbt jobbat av din moster... min mor har lånat mina gamla datorer efter han jag har bytt upp mig... nu har hon skaffat en egen sedan drygt två år tillbaka och i somras gick vi igenom hur man flyttar bilder mellan mappar... ;-)

Anonymous said...

Kompiiiiis, det var så roligt att träffa dig igen!!! Saknar dig som alltid och lilla killen har så kul när du är här!!