6 February 2008

Därför shoppar jag i sängen

När man hoppar på kryckor kan man storhandla (vecko-/månads-) på olika sätt;
A) Antingen skickar man ut en stackars vän med en lång inköpslista
B) Eller så tar man med henne till affären och tar sedan taxi hem
C) Eller så handlar man på Tesco.com

Jag valde C. Igår kurade jag därför upp mig i sängen och knappade in ordern på internet och betalade med kort. För £3.99 levererades sedan påsarna rakt in i köket nu ikväll. Smidigt!

Det här sättet är fördelaktigt om man har svårt att hinna/kunna ta sig till affären under öppettiderna eller om man föredrar en liten avgift mot att slippa bära alla kassar själv (tre trappor upp...). Jag kan dock inte påstå att det gjorde shoppingen snabbare på något sätt för jag spenderade minst lika lång tid vid datorn som jag skulle ha gjort bland hyllorna! 1.5 timme tog det att fundera och navigera. Fördelen var väl bara att jag inte lockades att impulsköpa... å andra sidan lyckades jag, precis som vid 'vanlig' shopping, glömma något viktigt. Jag har nu allt till lunchmackorna - utom pålägget...

Tescos miljösatsning gav mig valet att antingen få varor i matkassar eller i tråg, som packas upp på köksbänken. Eftersom jag var osäker på trågens smidighet så här första gången så valde jag matkassar - vilka den unga, hurtiga killen förklarade kan bli återvunna, för nästa gång de kommer kan de ta med oanvända påsar tillbaka! (Dessa smälts och återvinns) Eftersom påsarna ändå blev uppburna i tråg så tror jag att jag kommer spara dem besväret nästa gång.

För en nästa gång tror jag att det blir! Visst, man kan inte klämma och känna, men man har bilder på varorna och kan t o m läsa texten på paketen. (Trots det lyckades jag köpa "råa" poppadoums, men det är ju bara att laga till...) Frukten var fräsch, datumen bra och den enda nackdelen jag kunde komma på var att de automatiskt skickar med en ersättningsvara om den man vill ha är slut. Förvisso behöver man inte ta emot den utan de kan ta med den tillbaka igen, men ni vet hur det är; ibland är det bara ett visst märke, en viss storlek, en viss modell som funkar. Det hade besparat oss alla onödigt extrajobb om man kunna kryssa i ett val om att skippa ersättningsvaran vid slutförsäljning.

Tja, med tanke på att det var det enda negativa så är jag inte främmande för att göra om det här. Vi får väl se hur knäet utvecklar sig, men det är inte omöjligt att den unga, hurtiga killen får springa uppför våra trappor om ett par veckor igen.

1 comment:

Anonymous said...

Det verkar så praktiskt att handla på nätet men jag håller med dig till fullo vad gäller ersättningsvaror. Man måste få välja själv. Sedan tycker jag att det är jätteroligt att gå och handla, särskilt när jag har tid på mig, inte måste handla så mycket speciellt och därmed kan impulshandla. Det enda jag önskar är att någon kunde bära hem sakeran åt mig!!!