27 February 2008

Efterlyses: namn.

För länge sedan, fyra och ett halvt år sedan faktiskt, startade jag min första blogg och ägnade timtal åt att försöka komma på ett namn jag kände mig bekväm med. Vill minnas att jag fortfarande var i "English Mode" efter att ha kommit hem till Sverige efter utbytesåret i Skottland, så första bloggen var på engelska. Carina's Court var ett fyndigt namn, tyckte jag då. Dels var det min adress på nätet - och de som varit i Glasgow och Edinburgh vet att det finns många Courts - och dels passade det mina juridiskt färgade debattinlägg, det här var min domstol, här var det jag som bestämde och jag kunde vädra vad jag var missnöjd med.

Kort därefter startade jag denna svenska systerblogg, som jag snillrikt döpte till... Carina's (Swe)Court... Efter några år flyttade jag allt fokus till den svenska bloggen och lade ned den engelska (även om någon mupp var rekordsnabb att starta en i samma namn, samma dag som jag la ner min! Fast renommesnyltaren postade bara ett inlägg, he, he) och då kunde jag bekvämt slopa (Swe).

Nu har jag dock börjat undra om jag inte borde byta namn helt och hållet. Det här är förvisso fortfarande min adress på nätet (förutom Facebook och Bebo dårå), men inriktningen har av olika skäl skiftat. Carina's Court känns... förvisso invant, men... trist och intetsägande. Det indikerar inte längre vad man kan tänkas läsa om här.

Så nu har jag problem igen. Förslagen har kasserats lika snabbt som de poppat upp.
Mac[mitt efternamn] känns för privat och kryptiskt.
Den vandrande snigeln för nischad (Det har jag en annan blogg för).
Boplats Skottland låter som ett taskigt tv-program.
Rapport från en annan del av världen känns mer lämpad för en internationell konferens.

Och jag tänker inte heta Höglandskossan!!!
Glasgow ligger i låglandet...

Men vad sjutton kallar man en personlig blogg från ett annat land; en som tar upp vardagsliv från den delen av världen, nyheter ur den synvinkeln, bergsvandring, lokala resetips och personliga betraktelser om allt och alla?

Blajamaja...?

2 comments:

Anonymous said...

Jag tycker faktiskt att det är ett bra namn som du har. Carinas court, tycker faktiskt inte alls att det är tråkigt utan tvärtom träfar mitt i prick. Det är ju din court på alla sätt och vis precis som du skrev inledningsvis. Tror till och med att jag snyltade min första blogg från dig (inte ditt namn) men typ Speakers corner of Miriam eller liknande. Byt inte namn.

Jason Martin said...

Very nice and informative post, thank you for sharing it with us.
parking luton airport