23 June 2009

Inatt jag drömde... del MXIV eller så

Hjälp. Jag behöver hjälp. Var farao kom den här drömmen ifrån??

Jag var med i något slags Big Brother program fast med matlagning i ett spökhus på en övergiven ö. Jag vet, låter som den ulitmata TV-såpan...

En tant berättade att Gordon Ramsey - en av deltagarna - samma morgon frågat hur många dagar vi varit där. De delade sovrum. Tanten hade sagt 14 och nu undrade hon om vi andra visste varför han frågat så där. Det gjorde vi inte.

Men så visade det sig att han tänkte gå ut. Han hade bara tänkt vara kvar i 14 dagar. Av någon anledning tog detta besked mig mycket hårt. Mycket hårt! Som om jag inte skulle klara mig utan honom. Tror att han på något sätt var min mentor... eller så. Jag blev väldigt tyst och tillbakadragen och jätteledsen.

Gordon kom in i köket och sa hej då. Jag mumlade ett hej då, för jag kände mig övergiven. Han kom fram med ett sånt där uttryck som när man måste lämna fast man önskar att man inte behövde. Han kramade mig. Vi stod jättelänge och kramades, han höll om mig jättehårt. Och han viskade i mitt öra att "det kommer gå bra". Han var varm.

Just den delen, den långa kramen, var väldigt tydlig i drömmen. Jag kände både värme, doft och alltihop.

Fast när jag vaknade gapade jag och kände mest obehag. Hjälp! Varför drömde jag om Gordon Ramsey - så där?!

Nu kommer jag ju inte ens kunna se "The F word" utan att rodna...

1 comment:

Günther Fliesenburgh said...

ibland mår man bäst av att inte veta... ;-)