24 June 2009

Kulturfyran om allsång

1. Gillar du allsång? Brukar du titta på allsång på Skansen, eller föredrar du att vara med och sjunga själv? Jag gillar all sång. :-) Jag brukar inte titta på programmet för det sänds ju på sommaren när det är fint väder och vid den tiden brukar jag snarare vara ute... Men skulle det regna en dag och jag har ingenting bättre för mig så kan det nog hända att det får stå på i bakgrunden - och då sjunger jag med när jag kan, så klart.

2. Allsången i Göteborg sänds från Liseberg. Vilket nöjesfält gillar du bäst, Liseberg eller Gröna Lund? Eller något annat? Eller gillar du inte nöjesfält?
Jag älskar nöjesfält! Blackpool är favoriten än så länge. Grönan gillar jag bäst av dem i Sverige - för att det är närmast mig. :-) Fast Liseberg har fler berg-och-dal-banor, och dem älskar jag allra mest.

3. Finns det någon åkattraktion du vägrar åka?
Såna som snurrar och snurrar och sedan snurrar lite till, gärna upp och ner. Jag blir åksjuk av allt som snurrar - karuseller är banne mig inte en barnlek! Jag kräks.

4. Sjunger du i badrummet?
Jag sjunger där jag får lust. Ibland även i duschen - även om jag har märkt att jag snarare brukar tänka, fundera och filosofera när jag duschar.

****************************

Lustigt nog hade jag Allsången på i bakgrunden igår medan jag filade på jobbansökningar. Det slog mig hur ung publiken blivit. Å andra sidan, vad jag har förstått så har programmet tagit in mer moderna artister också. (Jaha, är det han som är Måns Ze... vad-han-nu-hette. Jag har sjungt "Cara mia" på Singstar, ha, ha!)

Jag minns att vi var ett gäng som brukade kolla på Allsång på Skansen (med Bosse Larsson så klart - han äger!) när jag var 14-15. Det var så ocoolt att det blev coolt, på något sätt. Att dra i från tårna i "34:an".... Fast nu verkar det ju vara helt ok att göra det - då är det inget coolt längre. Fast minst lika kul!

Är inte det förresten en väldigt svensk företeelse, att sjunga allsång? Lite så där Landet Lagom att alla får vara med, man behöver inte kunna sjunga - det är inte ens poängen - utan man samlas bara allihop, en massa främlingar, och så sjunger man tillsammans. Jag tror att nästa gång en utländsk kompis kommer och hälsar på så ska jag ta med dem på allsång. "It's like karaoke - but everyone sings at once. Get it?"

No comments: