15 June 2009

Rapport från stormens öga i flyttkarusellen

Och här trodde jag att jag skulle flytta in i min lägenhet och liksom ta det för vad det är och ta saker pö om pö med tiden. Tjena. En titt och jag insåg 1) att lägenheten verkligen är mer än tio år gammal! och 2) att sånt som inte ser schaskigt ut efter de senaste fyra åren ser slitet ut just för att lägenheten är mer än tio år gammal. Resultat: Jag vill knappt sätta min fot där förrän den är "iordning".

I ärlighetens namn blev den flyttstädad i lördags. Såpass att städarna halvt möblerade om också... Fast en del bestick hade antingen inte diskats (matspår kvar.... blä!) eller diskats i skitigt vatten och inte torkats (hinna...) så jag har nu i två dagar diskat igenom ALLT i skåp och lådor - så att jag slipper ägna första månaden åt att undra; "är den här ren, den här då, men den då..?" Det var under diskningen jag upptäckte 1) att mina blå och gula tallrikar och muggar fortfarande håller, 2) att jag har 3 av varje glas - inte två eller fyra utan tre! och 3) det var farao vad med knivar jag har! Jag menar, hur många bröd, fiskar och stekar kan man skiva i taget egentligen.

Ja, förutom disk så flyttas saker upp och ner mellan lägenhet och vind - och grovsoporna. Och fram och tillbaka mellan mina föräldrars förråd och lägenheten.

Och imorgon ska jag testa grovtvättstugan och se om bäddmadrassen kan förvandlas från sunkig-bordell-madrass till en som jag vågar klä lakan om och sova på... Jag tänkte också tvätta dunkuddarna - de urtida som jag nästan tror mina föräldrar haft sedan jag föddes. Men för det, fick jag lära mig, så behöver man tennisbollar. Inte till tvätten, men de ska tydligen skumpa med runt i torktumlingen så att kuddarna blir kuddar igen och inte två säckar med mosade betongklumpar.

Imorgon hinner jag äntligen söka jobb. När jag har listat ut hur jag kommer ut på internet, från min lägenhet. F ö måste jag ringa om tv:n också. Visst, jag hade "council TV" i Glasgow, men de fem kanalerna är typ fler än 1:an, 2:an och 4:an som jag har här!! Jag skojar inte, sen är det nån variant på SVT. Tydligen ingick inte ens 3:an och 5:an i mitt paket... Va tusan, ska man nu ha TV så tänker jag i vart fall ha Trean och Femman, för det är ju där alla bra serie och filmer går - de där man kan tänkas vilja slökolla på när man väl kollar på TV:n. Fast jag saknar ITV...

Och jag saknar Poppadoums. Varför kan man inte köpa Poppadoums i svenska butiker?!?! Trodde det var ett måste till Indiskt... ja, vilket man knappt kan köpa i vilket fall, i och för sig. Tikka Masala och Korma - det var hela utbudet på tre stormarknader. Var är Rogan Josh, Balti (min favvo!) och de andra smakerna?? Och var är mina Poppadoums??? Vad ska jag annars doppa med...

Jodå, så att.... Jag jobbar i lägenheten, men sover hos föräldrarna till slutet på veckan. (det är ju i alla fall Midsommar om ett par dar - som jag får vara med på, åker till stugan med familjen, tjoho!!!) Och jag vill kunna våga bädda sängen innan jag flyttar in... fast skåpen är i vart fall fulla och väntar på mig!

Dessutom är det klart... jag ska få nya tapeter - i hela lägenheten! Jo, de tyckte också det gått alldeles för lång tid. Idag var jag på kontoret för att välja nya. Hm. Ni vet Killinggängets "Fyra nyanser av brunt"? Jag skulle vilja påstå att hyresvärden kör med Tio nyanser av Beige!! Visst, de heter allt från Sand till Cappuchino - men de är lik förbannat beiga! Och jag som hade väldigt bestämda tankar, jag ville ha varma fäger. Ja, färger. Varma färger - olika nyanser av rött, orange, gult, lila... förutom den kalla lila... och det var den enda lila de hade. Och de hade bara en röd. En helröd, och en mönstrad med den röda i. Tja, med det urvalet och med mina klara tankar så tog det mindre än en halvtimme att bestämma sig - för såvida jag inte vill att både vardagsrum och kök ska gå i samma enfärg (det vill jag inte) så fick man ju dela på de två som fanns. Och hitta ett helt annat alternativ till hallen. Men jag tror det blir kanon - färgerna går liksom i varandra och lägenheten får en helhet. Tycker jag. Får se vad andra säger sen... Tyvärr kunde jag inte få någon tidsplan (stön) så jag får helt enkelt bo spartanskt till att börja med, så att jag slipper böka sen.

Det är tillräckligt att böka med just nu!

Så bli inte förvånade om bloggarna blir lite sporadiska närmsta veckan - varje kväll hänger ögonlocken vid knävecken redan kl 7.
Oj, hur har jag lyckats hålla mig vaken så häääär länge!

No comments: