27 June 2009

Själsblindhet

Ni vet när man läser något, begriper vad som står, men man förstår det inte? Man ser det, registrerar det men kan inte ta in det. Det kallas visst själsblindhet. Och jag känner mig rätt blind just nu.

Det har gått ett dygn, men rubrikerna om Michael Jacksons död ser fortfarande konstiga ut. Meningen innan ser konstig ut! Det... det går ju liksom inte. Som om Beatles skulle dö. Madonna. Ja, det är väl bara Madonna kvar nu av de revolutionerande ikonerna? Sådana som påverkat hela musikindustrin. Visst, U2 är ett stort band, liksom Metallica, Bruce Springsteen. Ok, Bob Geldof lever fortfarande.

Det känns ännu märkligare med tanke på att jag skulle se Michael Jackson live. Jag skulle se honom! 18 Februari 2010. Jag som nyss slutat darra efter den insikten... Inte nog med att konserten blir inställd - han går och dör också!

Vilket märklig situation. "Inställt p.g.a. dödsfall. Artistens dödsfall..."

Och jag avundas kanske inte Ticketmaster som nu ska återköpa biljetter för X miljoner pund - runt om i hela världen. Vad det lider får jag väl mina nästan 1200 spänn tillbaka också. Visst, det behövs, men jag hade helst inte behövt få dem tillbaka.

Känns märkligt att läsa emailen från Ticketmaster. Hela situationen känns ju smått bisarr! Vilket å andra sidan på något sätt går precis i Michael Jacksons anda... Fattas nu bara att han börjar bulta på kistlocket på begravningen också. Inget skulle förvåna mig. Jag är ju ändå själsblind!

1 comment:

kinna said...

Ja, är det inte passande på något sätt att han dog såhär?

Fast, jag kan inte säga att jag märker nån skillnad. Han har ju ändå inte gjort nåt vettigt sen 1982. Han skulle dött då istället och så hade hans musik fått lysa i sin storhet utan alla konstiga rubriker som följde.