2 September 2009

Stor katastrof och liten tröst

Min favvotermos e döööööö, den e dööööööö!!!

Igår skulle jag ta med te till Hagaparken, så jag tog upp favorittermosen ur en flyttkartong. Den luktade. Den luktade som om den varit tätt försluten i tre månader och hunnit bilda lite mögel. Jag diskade den, använde den och allt var frid och fröjd.

Idag tänkte jag att jag skulle tvätta den lite mer noggrannt. Det är för många skrymslen i toppmekanismen för att man ska kunna använda diskborste, så jag frågade mig hur jag skulle få bort avlagringarna i alla springor och vrår. Så tänkte jag att folk ju kokar nappflaskor...

Så jag kokade upp vatten och la ner smådelarna till termosen i kastrullen...

Dålig idé!

Efter några minuter lossnade "den lilla röda grejen som man fjongar upp för att öppna termosen" och helt plötsligt hade jag ännu fler smådelar i handen!

Min termos dog!!! Mitt framför ögonen på mig!!! Aaaargh!!!

Jag försökte laga den, men det kokande vattnet deformerade den lilla lock-grejen så nu går den inte att sätta ihop. Förvisso, med lite uppfinningsrikedom så kan jag nog fortsätta använda termosen - om jag skruvar loss hela toppartiet när jag häller upp dryck - fast först måste jag lista ut hur jag får vissa smådelar att sitta fast, för annars läcker locket.

Jävla skit-jag och förstöra så där! Och Woolworth finns ju inte ens längre för att köpa en ny. Får lista ut var mer man kan köpa just den här sorten - den bästa sorten jag någonsin haft. Väger noll och håller dryck inte bara varmt utan HETT precis hela dagen. Så just därför tänker jag hitta ett sätt att fortsätta använda den - om jag så ska hålla ihop smådelarna med gaffatejp!

Som lite tröst på såren så lämnade jag blod idag och valde en present som förhoppningsvis betyder slutet för kallt te på jobbskrivbordet. En termomugg. Nu vet jag ju inte än om den verkligen fungerar, eller hur länge teet håller sig varmt, men det får jag utforska. För visst är det irriterande när man gjort sig en kopp gott te och så kommer en kollega eller så får man ett jobbsamtal och innan man är klar har det gått en halvtimme och teet är feskallt. Håller muggen teet varmt i en timme så är jag glad!

2 comments:

Günther Fliesenburgh said...

Det där med termos är viktigt, jag vet tinte hur många som passerat i revy innan jag nu hittat en som håller måttet... eller tempen rättare sagt..skrivet... enda nackdelen är att den är lite tung...

Carina D said...

Fast jag har "typ" löst största problemet. Toppgrejen är nu stadigt fastsatt med stark tejp! Får öppna genom att skruva loss toppen, men det är det ju värt! Och ärligt talat, många termosar måste man skruva i alla fall... Funkar fortfarande kanon - det har jag testat två gånger!