27 April 2008

Kulturfyran om Film

Borde ju vara ett ämne i min smak, he, he.

1. Är det någon film som går på bio nu som lockar dig, som du vill se på bio och inte väntar tills den släpps på dvd?
Med ett Cineworld Unlimited Card så finns det ingen anledning att vänta på DVDn när man ser biofilmen, typ, gratis. (betalar £12/mån, vilket man tjänar in om man ser 2 filmer/mån. Det ser jag - minst - per vecka...) Så, nej. Har sett allt jag vill se för nu (det är bara bollywood och splatterhorror kvar), så nu väntar jag på fredagen igen då nästa leverans kommer. :-)

2. Besökarna sviker biosalongerna, bland annat på grund av fildelningen, hävdas från vissa håll. Snart kommer biografer som visar film med 3D-teknik.
Det är 3d-film och mocap som gäller i Holly­wood - och nästa år kommer den nya teknikens filmer till Sverige på allvar. Filmbranschen hoppas att bioupplevelsen ska bli så speciell att piratnedladdningen minskar.
Vad tror du? Kommer besökarna tillbaka till salongerna när filmerna visas i 3D?
3D-filmen har redan kommit till Glasgow. Beowulf och några konsertfilmer (U2 bl a) har visats. Jag har inte sett någon än. Polare som har säger att det inte är något att hänga i julgranen, men jag kommer nog testa någon gång.

Tror inte alls att fildelningen påverkar biobesöken, däremot priser, brist på 'bra dealer' (SF Unlimited Card, någon?) och val av filmer. Tror svenska biograferna måste bredda sitt utbud och köra lite driver så att "alla" går. Skillnaden mellan Stockholm och Glasgow är att i Glasgow går ALLA åldersgrupper, bokstavligt talat från 5-95 års ålder. Och fredag-lördag är visningarna oftast fulla.

3. Kärlek i kolerans tid fick bottenbetyg av SVT:s filmrecensent. Vilken film är den sämsta du sett?
The Village. Utan tvekan. Den var så urbota kass att jag blev arg! Outlaw kommer inte långt efter, fast den var ändå inte lika kass som The Village.

4. Vad gör en film dålig?
Brist på story, dåliga skådespelare, brist i logik, taskigt kameraarbete, arrogans i klippningen, brist på poäng och tanke. Faktiskt, kolla på The Village och Outlaw så kommer du förstå vad jag menar.

2 comments:

Anonymous said...

Arn!

Förresten - var Flasbacks of a Fool bra? Hit kommer den tydligen inte så det är DVD som gäller.

Carina said...

Aah, åsså Arn förstås! Hur kunde jag glömma den, den var ju en total soppa!

Flashback of a Fool var ok. Kanske lite långsam ibland, men man undrade ändå vad poängen skulle visa sig vara till slut... Räcker nog att se den på DVD, eller tv. Inget du kommer minnas någon längre tid, tror jag.