7 October 2009

Kulturfyran om drömmar

1. Kommer du ihåg dina drömmar?
Så gott som alltid, minst en per natt. Det är en förmåga jag haft ända sedan jag var liten.

2. Vilken är den värsta mardrömmen du haft?
Det är för personligt för att dela med sig av, men den innehöll väldigt mörka känslor och människor i min närhet. Oftast är känslorna värre än vad som händer. Det kan vara en blodig och monsterfylld dröm som knappt berör när man vaknar. Men så finns de där mardrömmarna som spelar på känslor och man bär med sig den där känslan i flera dagar. Ibland kan jag efter en sån dröm ringa någon bara för att se att den är ok, eller i fall jag var den utsatte så kan jag undvika den där personen ett par dagar tills jag liksom förstått att den inte alls var ute efter att mörda mig... Helt irrationellt, men det är ju en effekt mardrömmar har på en.

3. Drömmar kan ju betyda dagdrömmar också. Vad dagdrömmer du om?
Oj, allt! Storys jag jobbar med, scener jag vill skriva ner, fantasifulla möten med olika människor, framtiden. Men även mörka saker som samtal man önskade man vågade ha eller saker man önskade man vågade göra. Eller "tänk om"... När jag diskar har jag en tendens att göra upp med folk, alltså i fantasin spöa upp dem eller säga precis vad jag menar utan några som helst hänsyn till om det sårar dem. Rätt skönt att lätta på trycket, faktiskt!

4. Har du drömt något som sedan slagit in?
Ja faktiskt. Lite olika saker. En gång drömde jag om ett möte som sedan inträffade och en annan gång om en miljö som någon vecka senare visade sig vara mitt nya jobb! Läskigt...

2 comments:

Anonymous said...

Förresten..Skulle ju tala om att jag har lagt en länk hit på min blogg. Hoppas det är ok!

Angående drömmar så är det för mig så att jag har perioder när jag minns en massa och sen kan det gå långa tider när jag inte minns en enda dröm. Drömmer sällan mardrömmar i dess rätta bemärkelse..Men ibland ångestdrömmar..ofta har jag då faktiskt gjort något i drömmen som jag funderat (dagdrömt om) på men inte riktigt vågar...eller ens inte vill på riktigt. Så gör jag det i drömmen och ofta har jag då svaret på om det faktiskt är nåt jag ska göra eller utsätta mig för...
Praktiskt!!

Carina D said...

Smart, jag ska testa det nästa gång jag får en idé! *skratt*

Nä, visst är det skönt att mardrömmarna dröjer mellan varven. Desto roligare med dem som är så där sköna att man inte vill kliva upp på morgonen! =)

Kul med länk! Insåg just att jag inte länkat till dig, trots att jag fluktar rätt ofta... ok, fixat nu! ;-)