9 October 2009

Rapport från ett releaseparty

Våldsam magsjuka. Precis vad man vill ha dagen efter att man fått reda på att man tre dagar senare ska på releaseparty för en bok där man själv är en av författarna.

(Fatta!)

Som tur var fick jag snabbvarianten, så idag var jag tillbaka på jobbet och kunde ikväll möta upp med kompisen K som till min glädje hängde med. Nackdelen med sen inbjudan är ju annars att människor tenderar att ha ett LIV planerat för närmaste veckan. He, he, man kan väl säga att man ser vilka som numera är singlarna i gänget!

Partyt kändes lite hemligt, för när vi kom till Pub efter stängningsdags (dit vi blivit dirigerade i inbjudan) så fanns inga skyltar, mottagare eller något alls som indikerade att vi kommit rätt. Till slut såg vi en skara människor mitt bland en massa skyltdockor, så lika tafatt och vilsna som de övriga så gled vi runt i folkmassan och låtsades veta vad vi hade där att göra.

Det var en brokig skara människor i de flesta åldrar, faktiskt. En del uppklädda till tänderna, andra i jeans, ytterligare några i precis så personliga och/eller bohemiska stilar som man lätt skämtar om att man stöter på i sådana här sammanhang.

Ja, och var håller man nu ett releaseparty för en erotisk novellsamling om inte i en sexig underklädes- och erotiskshop. Av ett slag som jag inte ens trodde fanns norr om Köpenhamn! Tänk en smakfull blandning av Moulin Rouge och Black Lace.

Något bubbligt dracks, folk minglade (ja, eller stod i grupp med sina polare och snackade, i alla fall) och ett okänt liveband spelade någon lättsmält rockmusik. Vi fick deras skiva i fiskdamms... jag menar, goodie bagen, så jag tänkte lyssna igenom den vid tillfälle.

Vi fick också veta att juryn bestått av bl a Ameliafolk, Linda Skugge, Unni Drugge och Gudrun Schyman, att 21 noveller ingår i samlingen samt vilka som knep de tre topplaceringarna. Vinnaren syns på bilden till höger.

Tyvärr fick vi inte (köpa) boken, för det är nog inte bara mina ögon som kliar efter att få se vad konkurrenterna skrev! Inte heller fick vi veta när/hur/var boken släpps. Men jag misstänker att man inte får veta det förrän nästa Amelia kommer ut... om boken nu inte kommer som gåva med den t.o.m! Det återstår att se.

Tröttkörd, trots tidigt uppbryt, kom jag hem med ett litet leende på läpparna. Jag som trodde jag kastade bort de redan minimala chanserna i tävlingen genom att inte satsa på den "charmiga, välbekanta" berättelsen utan bara hann skicka in experimentet. Ett experiment med visst inslag av copyrightintrång och som troligen inte skulle låta riktigt klok om inte läsaren kände igen låten. En ren chansning, alltså! Inte trodde jag då att jag idag skulle få gå på releaseparty för att mitt experiment ska tryckas i en bok.

Det är coolt. Det är riktigt coolt när chansningar går hem!

No comments: