24 October 2009

Sagan om tapetäventyret

Det var en gång en kvinna som ville tapetsera om lägenheten, för det var länge sedan sist. I juni fick kvinnan välja tapet. Hon valde rött till vardagsrum och kök och grått till hallen.
"Det kommer ta ungefär tre månader att få detta gjort." Sa hyresvärden.

Tre månader senare ringde kvinnan och frågade efter sin tapetsering.
"Eventuellt kanske kan jag hinna med din lägenhet ungefär i slutet av oktober kanske." sa Målarn, och la till; "Men du kommer få veta i god tid i förväg så du hinner flytta dina grejer."

Kvinnan väntade.

En fredag i slutet av oktober låg en lapp på hallsgolvet som sa att hon måste flytta sina grejer för på måndagen skulle hon få nya tapeter i vardagsrummet. Det stod inget om något annat rum.

Kvinnan drog en lättnadens suck över att hon aldrig packat upp flyttlasset tidigare under året, så att hon faktiskt skulle hinna röja undan vardagsrummet under helgen! Hon packade och skyfflade, kånkade och bar. Till slut stod ännu fler kartonger på vinden, en röra skyfflades in i köket och alla stora möbler staplades mitt i vardagsrummet. NU skulle kvinnan få tapetserat!

Hon skulle få sova hos kompis 1 på måndagen ifall klisterångorna var för starka. Efter jobbet åkte hon därför hem för att kolla in de nya tapeterna och avgöra ifall hon kunde sova hemma. Det kunde hon inte - för alla möbler stod invirade i papper! Målarn hade spacklat väggarna och målat taket, men några tapeter syntes inte till. Kvinnan fick ont i huvudet av spacklet, men insåg att hon nog behövde sova borta en natt till. Hon ringde kompis 2 som lovade en säng till tisdagsnatten. Kvinnan packade en väska och gjorde sig beredd på att sova borta två nätter.

Efter en fotbollsmatch med en 18-månaders på tisdagsmorgonen och en lång och mycket intensiv dag på jobbet så fick hon ett infall och beslutade att åka hem och titta om det faktiskt blivit tapetserat - med rätt tapet. Kvinnan kom hem alldeles slutkörd - och möttes av en lapp på väggen.
"Vardagsrummet är färdigt. Var god töm köket tills imorgon. Hälsning /Målarn"

Kvinnan tappade väskan i golvet och gapade. Hur i hela friden skulle hon hinna ställa iordning vardagsrummet OCH tömma köket både på den skyfflade röran från vardagsrummet samt alla köksprylar?! På en natt?!?! Slutkörd som hon var kände hon inte alls för att flytta grejer, hon kände för att sätta sig på golvet och tjura.

Men det gjorde hon inte. Hon ringde kompis 2 och flyttade fram övernattningen en dag. Och lagom till sängdags var köket tomt. Kvinnan somnade som en klubbad säl och på onsdagen kändes det som om hon gått igenom ett långt träningspass. Hon tyckte att hon borde ha armar tajta som Madonnas.

Kvinnan fick en skön paus hos kompis 2 och åkte hem från jobbet lite tidigare på torsdagen eftersom hon räknade med att få flytta möbler igen. Det fick hon inte. Målarn hade bestämt sig för att tapetsera hallen men bara spackla och måla köket. Luttrad orkade inte kvinnan bli irriterad, för dels så fick hon ju nu en ledig kväll och dessutom så var Målarn helt klart ett proffs för väggarna, taken och alla snickerier såg skitfräscha ut!

På fredagen kom kvinnan hem till ett nytapetserat hem. Hon flyttade möbler och grejer hela fredagen. När hon var färdig gick hon från rum till rum och trivdes med all färg och karaktär som lägenheten helt plötsligt fått. Så vitt man vet går kvinnan fortfarande runt och myser i sitt Nya Hem.

1 comment:

Kinna said...

Wow! Gud vad coolt och snyggt. Så skönt med lite färg.

Ditt köt ser ut som en ut och invänd stuga :)