11 October 2009

Snabba på och slappa för fan!

Jag skulle inte vilja påstå att jag lever för helgen, men visst går man runt i veckorna och ser fram emot de där två dagarna när man kan göra precis vad man vill. Måndag till fredag har man skrivit kontrakt på att befinna sig på ett visst ställe nio timmar om dagen. Ja, och då kan ni ju räkna ut hur få timmar det är över varje dag att göra vad man vill på innan man bör gå och lägga sig för att vara klar i knoppen nästa dag.

Men så kommer lördag och man har inte kontrakt på någonting. Man är fri att göra vad man vill!

Och det är just vad man tänker göra. Man tänker göra precis vad man vill, vilket är att inte göra någonting. Läsa en bra roman. Promenera i den färgglada höstskogen. Ligga på soffan och zappa mellan "LA Ink" och "Sverige runt". Hälsa på en god vän.

Fast först lär man nog dra snabeldraken ett varv runt lägenheten. Och den där fakturahögen i köket kan man väl lika gärna sätta in i pärmen. Frysen ropar efter matlådor. Och såvida man inte tänkt käka torkade äppelringar och bakpulver kommande vecka så får jag nog gå och handla också.

Under en paus i matlagningen tänker man att det vore himla kul att överraska med några burkar specialläsk när man hälsar på vännen på kvällen. Ok, då åker jag två timmar tidigare. Då har jag halva dagen på mig att mysa och läsa den där bra romanen.

Fast först ska jag skriva ner de där anteckningarna. Och vika ihop kläderna som ligger slängda. Just ja, jag måste ju kolla upp de där uppgifterna på internet. Och svara på emailen. Och ringa.

Det torde ta en halvtimme att klä på sig och göra sig iordning innan det är dags att åka till vännen, via butiken med specialläsk. Ok, bra, då har jag.... tjugo, fyrtio... en timme.

Bra, då myser, slappar och läser vi en timme. Frånochmednu!

...

Man hinner ju knappt lägga sig tillrätta med boken innan man börjar kolla på klockan för att bedöma när man bör resa sig upp för att inte bli försenad. Avkopplande? Knappast. Slappt? Inte ett dugg.

Men dagarna går - både lördag och söndag - och något gör man ju bevisligen fel. Men vad?!

Hm... Undrar om jag skulle testa en ny taktik fr o m nästa vecka - d.v.s. imorgon. Tänk om jag skulle ta en stund varje kväll i veckan och göra något av allt det jag gjorde igår och idag? Istället för att slappa, menar jag. Då skulle jag ju få hela lördagen och söndagen fri - att göra vad jag vill på! Wow, vilken grej...

No comments: