11 October 2007

Filmkrönikan

Gick till bion med intentionen att se Jim Broadbent och Colin Firth i den nya "When did you last see you father?" Väl där annonserade de "when did you last see your fat" och jag undrade förstås om det var en ny samhällskritisk skapelse av Michael Moore eller om det var en uppfriskande bantningskomedi. Hur som helst lät det intressant så jag tog en biljett.

Jodå, Broadbent och Firth var med och det var en finstämd liten film om våra nära och kära och hur vi kan hata dem när de lever men hur vi saknar dem när de dör. Så rådet den ville ge var nog att försonas innan de dör så att man får tid att uppskatta varandra i rensad luft eftersom det efteråt liksom är för sent. Broadbent spelade en underbart o-perfekt fader och jag tyckte filmen lyckades skildra de ljusa OCH de mörka stunderna och att det sällan är glasklart hur situationer, människor och sinnesstämningar uppfattas av alla inblandade. Jo, tror att jag kan rekommendera filmen.

Poststrejken har tagit en kort paus här borta (på måndag är det dags igen) så igår kom sista filmen jag köpte på Amazon. "Attila the Hun", eller, "Attila der Hunne" som det står på konvolutet... Den skeppades från Schweiz. Med hjälp av skoltyskan klurade jag ut att den handlar om två stora ledare av sin tid och att de kommer mötas i en stor fajt. Nu råkar jag redan ha läst att dessa två aldrig möttes, för den romerska snubben dog ett par decennier innan Attila kom till världen. Men vem bryr sig? Man får se Gerry Butler i skrattretande frilla och bar överkropp!

2 comments:

Anonymous said...

Hej,
Vart såg du "And when did you last see your father"? Var det i Sverige?

Tack för svar!

Angelica

angelica_com@hotmail.com

Carina said...

såg den i Glasgow. Var ingen storsäljare tydligen för den gick bara 1,5 vecka... Vet inte om/när den kommer till Sverige, men om inte annat så kommer den säkert på DVD. Kan rekommendera den!