16 January 2004

Fredagsfyran v.3

Tema resor

1. Var skulle du helst vilja resa just nu?
He, he, är det här ett skämt? Ända sedan jag kom hem från Skottland för nån vecka sedan så har jag inte gjort annat än funderat på hur i hela friden jag ska få tag på ett juristjobb där så jag kan flytta dit. Vill åka till Skottland alltså - NU!
2. När var du utomlands senast och var?
Ja, var i Skottland alltså, över nyår, och kom hem förra söndagen.
3. Hur reser du helst?
Med bil. Man kan stanna när som helst och åka in på småvägarna guideböckerna inte tar upp, men som är fulla av spännande grejer! Dessutom kan man sova i den och därmed spara massor med pengar så man kan åka ännu längre. :-)
4. Vilket resmål rekommenderar du och varför?
Helt klart Skottland. Antingen vandrar du (West Highland Way är toppen!) och andas in den dramatiska naturen, eller så åker du runt i bil och gör detsamma (men missar tystnaden och den speciella samhörigheten med de andra vandrarna) och passar då också på att kolla in lite häftiga slott på östkusten, framförallt Dunnottar Castle utanför Aberdeen, och så stannar du en dag i Edinburgh och låtsas att du är med i filmen "Ivanhoe". Edinburgh Castle sätter verkligen prägel på stan, som f ö är mer turistig än Glasgow. Till sist shoppar du en dag i Glasgow (DVD busbilligt!) som i flera år utsetts till Storbritanniens bästa shoppingstad utanför London. Och så stannar du förstås en dag till och går på fotboll medan din konst/designintresserade partner kollar in Rennie Mackintosh hus/museum/smycken lite närmare. Och just ja, så går ni ju på Uisghe Betha eller Ben Nevis i West End och tar en öl, får hjälp att hitta god whisky (MÅNGA sorter, personalen vet vilken "din" sort är), snackar med dötrevliga skottar och lyssnar på keltisk musik. Åsså inser ni att ni behövt en vecka till... :-) Varför? Åk dit så märker du varför!

No comments: