7 January 2004

Hemma igen, eller tvärtom, eller... äh.

En vecka går så fort när man har roligt. Jag trodde jag skulle ha svårt för att lämna mitt kära Skottland, men jag tror verkligen det blivit ett hem för mig, för det var inte alls svårt. Jag visste att jag snart skulle komma tillbaka igen.

Kanske underlättades hemfärden av skräcknatten hos Todd. Jag och Lille Skutt bodde på vandrarhem i Glasgow sista natten och för en astmatiker som Lille Skutt var det verkligen en prövning. Stället var totalt inrökt, skitigt och allmänt sunkigt. Todd verkade driva stället ensam, för överallt fanns lappar om att man fick en gratis natt om man städade. Blue Sky Hostel var billigt (£10 inkl linnen och frukost) men för första gången kan jag inte rekommendera ett ställe. Bara varna!

Kan också varna för Edinburgh Dungeons, typ Spökhuset, som fått jättebra recensioner men som var skittrist. Förutom första delen som handlade om tortyr, vilken tvärtom var lite väl detaljrik och realistisk för att kännas bra.

Tyvärr visade det sig att det där gratis-tåget alla tog mellan Prestwick Airport och Glasgow förut bara var tillfällig service, men att man nu åkte för ½ priset om man hämtade ett formulär i RyanAirs info-disk. Alltid något.

Ja, och så åkte man ju hem med övervikt, trots att man bara hade ca 6kg packning med sig dit. 2 par skor, 13 DVD och 1 HVS tror jag är boven i dramat... Jag har 42 i skor och det är hopplöst att hitta nåt snyggt här hemma i den storleken - om man hittar något alls. I Glasgow finns tyska kedjan Deichmann och jag hann inte ens titta in genom dörren innan jag stod med 5 par jag bara ville ha! Filmer är busbilligt eftersom Blockbuster allt som oftast har ex-rentals till utförsäljning. Inga gamla skitfilmer heller, utan ex Chicago, Sweet home Alabama och andra som i princip nyss kommit ut här hemma. Virgin och HMV har dessutom nästan alltid rea och på Fopp kan man göra fynd. Jag köpte som sagt 13 DVD, för ett snitt pris av 88 SEK/st! Bland titlarna finns då Chicago, men även City of God, Macbeth, About a boy och samlingsboxen med american Pie 1&2. Var på Åhlens igår och ångrade att jag inte köpte Trainspotting för 130 spänn (mot 329 här) och 24h andra säsongen för 450 (mot 899!). Det är livsfarligt att åka till Skottland för mig!

En lustig notering är också hur jag innan jag flyttade dit förra året sa att jag skulle sakna godis eftersom det inte finns något gott där. Nu hade jag helt plötsligt hela väskan full med sånt jag bara "var tvungen" att köpta för att jag längtat efter det så länge... Lustigt...

Synd bara att man inte kan frakta glass. Ben & Jerry's "Chocolate chip cookie dough" är himmelsk. Fick nöja mig med 1,5 kg Haggis, 1l Irn Bru och 3-pack Cadburry Chocolate trifle istället. Nu blir det fest!

No comments: