24 July 2008

Kulturfyran om romanfigurer

Fyran hittar du som vanligt på Kulturbloggen.

1. Vilken romanfigur står dig nära?
Det finns ett par... Spontant dyker Jamie & Claire Fraser (Outlander-serien) samt Richard Sharpe och Patrick Harper (Sharpe-serien) upp. Fast jag skulle även vilja nämna Ronja Rövardotter faktiskt.

2. Vilken romanfigur hatar du?
Hm, hata och hata, men jag vill slå dem! Dött lopp mellan Obediah Hakeswill (Sharpe-serien) och Jack Randall (Outlander-serien). Får rysningar och våldsamma tvångstankar bara jag tänker på dem!

Vilket måste innebära att de är suveräna karaktärer, som rör upp såna känslor. Borde kanske säga Black Alec från min (,M och K's) story också. Grr, den skitstöveln t.o.m. gav mig mardrömmar inatt! Det är sant!

3. Vilken romanfigur skulle du vilja skriva ett brev till?
He, he, synd att jag inte läst Lady Chatterley, annars skulle jag säga Oliver Mellors. Men... Tja, Sharpe kan knappt läsa och skriva och verkar inte vara en sån som skulle skriva tillbaka, så jag skriver till Jamie och kollar hur läget är där på 1700-talet, och om han inte tänkt åka tillbaka till Skottland snart. Det är roligare när han är där...

4. Vilken romanfigur skulle du vilja hade en blogg?
Bridget Jones. Undrar vad hon pysslar med nu för tiden...?

1 comment:

carra said...

Åh, hur kunde jag glömma Black Jack Randall (hat)!!! För att inte säga Jamie - seriously, min hjärna måste helt ha förtorkat under semestern! :D Fast jag har ju så många darlings i litteraturen :) och jag gick på det första namn som jag kom att tänka på. Jaja, tur att någon nämnder darling Jamie i alla fall. :)