16 July 2008

Och jag som trodde jag var bättre än Tiger Woods

Ehrm. Gick till jobbet i måndags. Fast nu är jag hemma igen...

Jisses, kände mig som en stygg sjuåring, men hur sjutton skulle jag veta att det var alldeles för tidigt att gå och jobba när ingen direkt sa hur länge jag skulle vara sjukskriven?!

Jag märkte i och för sig att det inte var någon dans. Funkade normalt i ett par timmar, sedan gjorde knät ont och jag blev trött, och efter lunch ville jag bara lägga benet högt och sova och var till ingen nytta alls. Sedan kom jag hem, sov en timme, åt och gick och la mig före nio. Det var samma procedur både måndag och tisdag, och sedan var knät mycket slitet och gjorde ont hela natten till idag.

Så jag blev faktiskt glad och lättad när två receptionister över telefon, en sjukgymnast och en läkare gav mig onda ögat och skickade hem mig bums. Läkaren spände ögonen i mig och sa:
"Tiger Woods gjorde ett liknande ingrepp och var inte tillbaka förrän efter 4-5 veckor, så vad får dig att tro att du blir frisk på en vecka."
Som sagt, inte vet jag! Men nu när jag vet att Tiger Woods inte klarade det.... :-) Och som läkaren och sjukgymnasten sa, de var ju inte bara inne och tittade, de gjorde faktiskt något, de tog bort ben och hade sig. Det måste få tid att läka...

Så nu är jag sjukskriven månaden ut. Aaaaaah.... Och eftersom alla på jobbet tyckte jag var tokig i vintras när jag jobbade på kryckor så tänker jag utnyttja sjukskrivningen nu. Bara för att man inte "får" vara sjuk på det här företaget, och för att få extrasemester. Nu tänker jag inte ta min riktiga semester förrän i Oktober, ha, ha.

Fast hur kul är det att sitta i en lägenhet inne i stan...? När jag pratade med syrran som ligger långtidssjukskriven ute på landet och käkar hallon (och blåbär! och smultron!) så blev jag mäkta frestad att ta flyget och göra henne sällskap. Men dels tror jag inte det skulle gå ner så väl om det kom till företagets kännedom och dels har jag sjukgymnast en gång i veckan. Fast jag hade mycket hellre legat i shorts och t-shirt på altanen på landet och gjort övningar...

Nu har jag i och för sig en plan för hur jag kan utnyttja de här två veckorna i alla fall... Något som är perfekt att göra med laptopen i knät och benet rakt i sängen/soffan. Något som säkert inte blir bra men som kanske kan godkännas av någon gammal professor... så att jag får min ¤%)&$ examen någon gång. Fast jag börjar inte med det förrän på fredag. Imorgon ska jag vila så att jag kan åka till jobbet på eftermiddagen och gå igenom det där "Development centret" som ska bestämma framtida arbetsuppgifter och lönenivå. Kan lika gärna få det överstökat för jag tror inte att jag dör av en eftermiddag. Men på fredag...

No comments: