11 December 2008

Deja vu, som sagt var

Jag sa ju det! Hade hoppats att mina två dagars feber i oktober och tre dagar i december skulle hålla mig under radarn för en "Sjukdomstol" - ok, ett "steg 1 frånvaromöte", men det känns som domstol. Gränsen går ju nämligen numera vid 3 tillfällen eller 6 dagar under ett kalenderår. Men se, de räknar liksom med de fyra veckor då jag var hemma efter knäoperationen i juli! Så nu blir det Sjukdomstol.

Ny chef och ny chefens-chef, men precis som ifjol bedyrar de hur fånigt de tycker att det är, att de inte det minsta misstänker att det är något fuffens med min frånvaro bla bla bla. Jag kom ju tillbaka tidigare än vad som vore hälsosamt, jag var inte hemma alls när knäet hoppade ur led i Januari och chefen menade att jag alltid jobbar hårt när jag är på jobbet. Dessutom menade han på att han tydligen visste att man fick nedsatt immunförsvar efter en operation, fast jag undrar ju om inte det bara gäller precis när det hänt, inteSå, som sagt, inget fuffens.

Men byråkrati som måste följas... Som jag sagt förut, jag trodde nästan den berömda brittiska trångrodda och benfasta disciplineringsbyråkratin var en skröna från urtiders romaner, men - icke. På onsdag ska jag på möte och skriva under något som intygar att jag vet att det inte är bra för någon att jag är borta när jag behöver... eller hur det var.

Var på vippen att fråga om vi skulle boka in nästa års möte på samma gång. Nåväl, nu ska jag på julfest och skaffa mig huvudvärk tills imorgon!

No comments: