5 December 2008

Kulturfyra om Robyn och tv-spel

En fyra ska man väl hinna med mellan hostattackerna.

1. Robyn är nominerad till en Grammy i kategorin Bästa elektroniska/dansalbum och konkurrerar med Brazilian Girls (”New York City”), Daft Punk (”Alive 2007″), Cyndi Lauper (”Bring ya to the brink”, Kylie Minogue (”X”) och Moby (”Last night”). Vem vinner?
Som Frank Gallagher i utomordentliga tv-serien "Shameless" skulle säga, med öl droppande ur mungipan: "Not fockin interested, ain't I!"

2. Vilken kategori musik gillar du bäst?
"Blandat" tycker jag är en himla bra kategori. Ständigt utvecklande.

3. Tv-spel och data-spel: Minns du det första spelet du spelade?
Hi, hi, minns att någon bekants ungar hade Donkey Kong med sig när de hälsade på. Det var en sån där vikbar liten "bok" och SuperMario hoppade över tunnor som King Kong kastade ner åsså räddade han flickan. Mario alltså, inte King Kong. Det var såååå coolt. Och ja, jag är sååå gammal. ;-)

4. Spelar du mycket?
Idag finns ju dataspel både i datorn, mobilen, ipoden och för vissa även till TV:n. Jag spelar inte TV-spel så mycket som jag skulle önska - för jag har inget. Däremot spelar jag diverse spel på ipoden, datorn och mobilen. Nästan dagligen, tror jag. Dataspelet är ju dagens motsvarighet till kortspel, tärning, brädspel och frågesport - allt i ett!

No comments: